Distractie
Horoscopul zilei
![](https://www.clopotel.ro/utile/horoscop/img/stil1/balanta.jpg)
Balanta
(22 Septembrie - 22 Octombrie)
Chiar daca ziua va incepe foarte bine pentru tine, nu te entuziasma prea tare! Ai face bine sa iti pastrezi anumite rezerve de energie si pentru seara! Nu stii ce surprize poti avea.
› vrei zodia taCultura generala
Prima lege moderna a invatamantului romanesc a fost legea instructiunii publice si a adoptata de Alexandru Ioan Cuza. Intre principiile de baza cuprinse in lege gasim obligativitatea si gratuitatea instructiei publice primare. Legea sanctiona cu amenda pe parintii ai caror copii nu erau inscrisi sau care nu frecventau scoala. Educatia era gratuita pentru toti copiii, indiferent de categoria sociala din care faceau parte si pentru ambele sexe.
› vrei mai multBancul zilei
Ca la noi la nimenea
Cand uiti umbrela si afara ploua
In alte tari:
-Te intorci dupa umbrela si te duci la treaba ta.
La romani:
-Mergi prin ploaie, injurand, fara sa te intorci, ca-i de rau. Nu e bine sa te intorci din drum, ca nu-ti mi merge bine toata ziua, sau mai rau , toata saptamana. Ajungi la munca de parca tocmai ai iesit din dus: "Iete, ma, ma facu ciuciulete!" Cu siguranta o sa racesti si nu-ti va merge bine toata saptamana. Deci, nu era mai bine sa te intorci, sa te schimbi si sa iti iei umbrela? Sau nu avem umbrela?
Shop Clopotel.ro
![Alte povesti repovestite pentru cei mici](https://www.libris.ro/img/pozeprod/28512/28511637-1-small-1.jpg)
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
R_ CHIZITORIU
Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!
Cuvantul era "RECHIZITORIU"
Joaca din nou.
Shop Clopotel.ro
![Alte povesti repovestite pentru cei mici](https://www.libris.ro/img/pozeprod/28512/28511637-1-small-1.jpg)
Evenimentele zilei
12 februarie 1856
Vasile Boerescu a adresat un memoriu ministrului de externe al Frantei
La 12 februarie 1856 Vasile Boerescu a adresat un memoriu ministrului de externe al Frantei, Alexandre Walewski, in care pleda pentru constituirea unui stat national romanesc independent sub garantia celor sapte mari puteri. O urmare importanta a ''Revolutiei de la 1848 din Tarile Romane'' a fost ridicarea problemei unirii si independentei nationale.