Distractie
Horoscopul zilei
Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)
Azi vei cunoaste pe cineva deosebit. Va trebui sa lasi timiditatea la o parte si sa te comporti la fel cum o faci cu cei mai buni prieteni.
› vrei zodia taCultura generala
S-a decis renuntarea la termometrul cu mercur datorita toxicitatii metalului lichid asupra sanatatii si mediului, dar si pentru ca s-au dezvoltat noi tehnici de masurare rapida a temperaturii.
› vrei mai multBancul zilei
Din jurnalul Alinutei:
Luni: "Nu stiu de ce mama e atat de rea si de zgarcita cu bunicul, care dealtfel a cazut la pat de cateva luni bune. Dupa ce ca il tine infometat si insetat toata ziua, nici macar medicamente nu-i da, doar doua pastilute pe zi, acolo."
Duminica: "Mi s-a facut mila de bunicul, pana si duminica s-a intamplat la fel. Asa ca, am asteptat ca mama sa plece de acasa apoi m-am dus si i-am dat sa inghita toate pastilele din dulapul ala plin, sa se sature si el macar o data, saracul.
Shop Clopotel.ro
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
# Numar de greseli ramase: 1
DOMINATIUN_
Alege o litera de mai jos:
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Shop Clopotel.ro
Evenimentele zilei
4 noiembrie 1860
Alexandru Ioan Cuza aproba Legea de organizare a Politiei Romane
La 4 noiembrie 1860 domnitorul Alexandru Ioan Cuza a aprobat Legea de organizare a Politiei Romane.
Incepand cu Legea de organizare a politiei a lui Alexandru Ioan Cuza (4 noiembrie 1860), urmata de Legea lui Vasile Lascar (1 aprilie 1903) si de Legea pentru organizarea politiei generale a statului (8 iulie 1929), competentele organelor de politie sunt extinse, iar raporturile cu celelalte structuri ale statului mult mai bine reglementate. Prin Decretul nr. 25 din 23 ianuarie 1949 se infiinteaza Militia, apoi, prin Decretul – Lege nr. 2/27 decembrie 1989 se reinfiinteaza Politia Romana ale carei competente vor fi reglementate, ulterior, prin Legea nr. 26 din 18 mai 1994 si prin Legea 218 din 23 aprilie 2002. Din 1990, Politia Romana a cunoscut mai multe etape de transformari menite sa asigure siguranta persoanelor, a colectivitatilor, drepturilor legitime ale cetatenilor, precum si a altor drepturi prevazute in acte internationale la care Romania este parte.