Distractie
Horoscopul zilei
Cultura generala
Inchizitia a aparut sub dominicani, ca raspuns la erezia carata, care se raspandise in cea de-a doua jumatate a sec. al XII-lea in sudul Frantei.
› vrei mai multBancul zilei
Un cuplu casatorit isi bea cafeaua de dimineata in bucatarie. Pe geam se vede vecina care isi intinde si ea niste rufe la uscat.
- Vai, ce rufe murdare are vecina noastra! Mi-e si groaza sa ma gandesc cat o fi de curat in casa la ea daca astea sunt rufe spalate! exclama sotia.
Sotul tace si nu zice nimic.
Zilnic se putea vedea vecina care iesea pe balcon ba cu o haina la intins, ba cu o perna la aerisit, si mereu sotia remarca ce mizerabila este vecina si isi tot propunea ca intr-o zi va trece pe la ea si ii va da niste lectii de curatenie.
Intr-o zi, surpriza, vecina intinde la soare niste rufe curate.
- Oare cum de s-a intamplat si minunea asta? Cineva i-o fi facut observatie si probabil ca s-a rusinat, a remarcat sotia.
- Draga, a trecut pe la noi mama, ieri, si pentru ca a obsevat cat erau de murdare, a spalat geamurile.
Shop Clopotel.ro
![Figurina cu sunet realist, Camila, Crazoo, 24 cm](https://noriel.ro/media/catalog/product/s/0/s00000723_8680863007235_figurina_cu_sunet_realist_camila_crazoo_24_cm.jpg)
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
# Numar de greseli ramase: 1
_ ECHI_ I_ O_ IU
Alege o litera de mai jos:
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Shop Clopotel.ro
![Figurina cu sunet realist, Camila, Crazoo, 24 cm](https://noriel.ro/media/catalog/product/s/0/s00000723_8680863007235_figurina_cu_sunet_realist_camila_crazoo_24_cm.jpg)
Evenimentele zilei
10 februarie 1923
Se stinge din viata fizicianul Wilhelm Conrad Rontgen, descoperitorul razelor X
La 10 februarie 1923 trece in nefiinta fizicianul german Wilhelm Conrad Rontgen, descoperitorul razelor X. Ca profesor al universitatii Würzburg, studiind descarcarile electrice in tuburi vidate, a descoperit in anul 1895 emisia unor radiatii penetrante, pe care le-a numit radiatii X care, dupa moartea sa si in pofida testamentului sau, au fost denumite raze Rontgen. In anul 1901 a fost distins cu Premiul Nobel pentru Fizica. Motivatia juriului Nobel: "ca apreciere pentru serviciile extraordinare oferite prin descoperirea remarcabilelor raze".