Horoscopul zilei

Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)


Simti ca cel/cea mai buna/a prieten/a a ta te ignora de o buna bucata de timp. Trebuie sa porti o discutie serioasa pe aceasta tema pentru a afla ce anume o/il supara.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Pisicile domestice torc de aproximativ 26 ori/secunda. Aceeasi frecventa ca a unui motor diesel. Pisica aude frecvente de 65 kHZ in timp ce oamenii doar 20 KHZ. Simtul lor olfactiv este de 14 ori mai dezvoltat decat la om.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un betiv, dupa ce a consumat o cantitate relativa de alcool iese afara din bar pentru a se mai desmetici putin. La scurt timp iese un alt betiv din bar, iar primul, pentru a vedea cat este de beat, il intreaba pe cel din urma:
- Vezi tu luna aia de pe cer? -
- Care? Aia sau cealalta?
- Inca stau bine, gandi in sinea lui si reintra in bar sa mai bea.
Dupa un timp iese iarasi pentru mai lua putin aer si vede un alt betiv iesind pe usa barului si il intreba si pe acesta:
- Vezi luna de pe cer cat e de mare?
- Care dintre celetrei?Ii raspunse clatinanduse
Fara sa ezite merge sa mai goleasca ceva pahare. In cele din urma ajuns la capatul puterilor iese iarasi si vede unul care se clatina din toate balamalele si se tinea cu o mana de gard, si il intreba si pe acesta:
- Vezi luna aia de pe cer?
- De pe care rand?

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

MAGHIARI_ ARE


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "MAGHIARIZARE"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

13 ianuarie 1918
Rusia rupe relatiile diplomatice cu Romania

La 13 ianuarie 1918, dupa un ultimatum (3 ianuarie), Consiliul Comisarilor Poporului al Uniunii Republicilor Sovietice Socialiste (guvernul bolsevic rus condus de Vladimir Ilici Lenin) rupe relatiile diplomatice cu Romania, intre cele doua tari intervine practic starea de razboi. La punctul 2 al declaratiei se arata ca tezaurul in aur al Romaniei aflat la Moscova "nu va mai putea fi obtinut de oligarhia romana, Consiliul Comisarilor asumandu-si raspunderea pentru conservarea si remiterea in mainile poporului roman". Tezaurul nu a fost restitut Romaniei nici pana in ziua de astazi. Tezaurul roman a fost trimis în Rusia in timpul Primului Razboi Mondial cu scopul de a fi adapostite de armatele Puterilor Centrale, care ocupasera o parte insemnata a Romaniei si amenintau sa ocupe intreg teritoriul national.

› vrei mai mult