Distractie
Horoscopul zilei
Cultura generala
Cea mai veche epopee a omenirii este "GHILGAMES" si dateaza de la inceputul mileniului al III-lea i.e.n. Povestea lui Ghilgames a fost descoperita in secolul al XIX-lea, aceasta capatand celebritate in cultura populara. Cea mai timpurie inscriptie despre Ghilgames conform Enciclopediei Britannica a fost descoperita in biblioteca regelui asirian Assurbanipal. Cu toate ca Ghilgames e considerat un erou mitic, este privit totdata si ca un rege istoric (epopee - poem epic de mari dimensiuni in versuri, in care se povestesc fapte eroice, legendare sau istorice, dominate adesea de personaje extraordinare sau supranaturale).
› vrei mai multBancul zilei
erau 3 barbati viteji care trageau cu arcul de la distanta pentru nimeri un mar aflat pe capul unui oarecare voluntar.
trage
primul ,un german ...rateaza deh pleaca suparat.
trage al doilea americanul reuseste si spune I'M ROBBIN HOOD!!!!!!!!!!!!
a venit si randul unui roman trage si el si apoi spune I'M..............SORRRRRR RRRRRRRRRRY si fuge!!!!!!!!!!
Shop Clopotel.ro
![Set de colorat gigant, BS Toys](https://noriel.ro/media/catalog/product/8/7/8717775443766_ga376_001_set_de_colorat_gigant_bs_toys_1_.jpg)
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
_ EC_ _ _ _ T_ _ _ U
Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!
Cuvantul era "RECHIZITORIU"
Joaca din nou.
Shop Clopotel.ro
![Set de colorat gigant, BS Toys](https://noriel.ro/media/catalog/product/8/7/8717775443766_ga376_001_set_de_colorat_gigant_bs_toys_1_.jpg)
Evenimentele zilei
10 februarie 1923
Se stinge din viata fizicianul Wilhelm Conrad Rontgen, descoperitorul razelor X
La 10 februarie 1923 trece in nefiinta fizicianul german Wilhelm Conrad Rontgen, descoperitorul razelor X. Ca profesor al universitatii Würzburg, studiind descarcarile electrice in tuburi vidate, a descoperit in anul 1895 emisia unor radiatii penetrante, pe care le-a numit radiatii X care, dupa moartea sa si in pofida testamentului sau, au fost denumite raze Rontgen. In anul 1901 a fost distins cu Premiul Nobel pentru Fizica. Motivatia juriului Nobel: "ca apreciere pentru serviciile extraordinare oferite prin descoperirea remarcabilelor raze".