Distractie
Horoscopul zilei
Taur
(21 Aprilie - 21 Mai)
Azi e o zi ciudata pentru tine. De dimineata iti doresti sa nu te deranjeze nimeni, iar pe seara iti vei dori sa scapi de plictiseala.
› vrei zodia taCultura generala
Singura pasare din lume ce canta si in timpul zborului este ciocarlia.
› vrei mai multBancul zilei
Intr-un avion, intorcandu-se de la o conferinta internationala, Vladimir Putin, George W. Bush, Papa Ioan Paul al II-lea si un copil scolar. Se defecteaza motoarele si avionul incepe sa piarda din inaltime. Situatia era disperata, in avion aflandu-se 4 persoane si doar 3 parasute. Plin de curaj, primul sare domnul Putin iar dl. Bush ii urmeza exemplul. Papa ii spune copilului:
- Fiule, eu am trait mult, consider ca mi-am indeplinit menirea in aceasta lume si ma simt pregatit sa ma infatisez Domnului. Ia tu parasuta si sari!
- Nu, parinte, putem sari impreuna, priviti, sunt 2 parasute.
- Dar este un adevarat miracol...
- Nu, parinte, dl. Bush a sarit cu ghiozdanul meu!
Shop Clopotel.ro
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
# Numar de greseli ramase: 1
REPREZEN_ A_ IV
Alege o litera de mai jos:
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Shop Clopotel.ro
Evenimentele zilei
4 noiembrie 1860
Alexandru Ioan Cuza aproba Legea de organizare a Politiei Romane
La 4 noiembrie 1860 domnitorul Alexandru Ioan Cuza a aprobat Legea de organizare a Politiei Romane.
Incepand cu Legea de organizare a politiei a lui Alexandru Ioan Cuza (4 noiembrie 1860), urmata de Legea lui Vasile Lascar (1 aprilie 1903) si de Legea pentru organizarea politiei generale a statului (8 iulie 1929), competentele organelor de politie sunt extinse, iar raporturile cu celelalte structuri ale statului mult mai bine reglementate. Prin Decretul nr. 25 din 23 ianuarie 1949 se infiinteaza Militia, apoi, prin Decretul – Lege nr. 2/27 decembrie 1989 se reinfiinteaza Politia Romana ale carei competente vor fi reglementate, ulterior, prin Legea nr. 26 din 18 mai 1994 si prin Legea 218 din 23 aprilie 2002. Din 1990, Politia Romana a cunoscut mai multe etape de transformari menite sa asigure siguranta persoanelor, a colectivitatilor, drepturilor legitime ale cetatenilor, precum si a altor drepturi prevazute in acte internationale la care Romania este parte.