Horoscopul zilei

Leu
(23 Iulie - 22 August)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Christian Gottfried Ehrenberg este savantul german care a introdus in anul 1828 termenul Bacterium, folosit pentru un gen de bacterii alungite si nesporulate.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Ii zice iepurele lupului:
-Ma, eu o sa-ti pun 3 intrebari. Daca o sa le ghicesti o sa-ti dau voie sa ma mananci, daca nu, ma lasi in pace si pe mine, si pe urmasii mei.
-Bine.
-Prima intrebare: O pereche neagra, lucioasa, stau langa usa.
-Nu stiu, zice lupul.
-A doua intrebare: Doua perechi negre, lucioase, stau langa usa.
-Nu stiu, zice lupul.
-Lupule, iti zic ultima ghicitoare, cea mai grea. Fii atent: e verde, face oac-oac, traieste in lac, incepe cu "broa" si se termina cu "sca". Ce-i aia?
-Trei perechi de pantofi, rade lupul.

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 5 out of 6   # Numar de greseli ramase: 1

D_ S_ R_ _ _ N_ TOR_ _ 


Alege o litera de mai jos:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chestii distractive

Evenimentele zilei

24 ianuarie 1946
Eliminarea armelor atomice sau a altor arme de distrugere in masa

Bomba nucelara
Pe 24 ianuarie 1946
Adunarea Generala a ONU adopta prima rezolutie. Aceasta se refera la utilizarea in scopuri pasnice a energiei atomice si eliminarea armelor atomice sau a altor arme de distrugere in masa. Armele nucleare s-au folosit impotriva oamenilor in anul 1945, in jurul incheierii celui de-Al Doilea Razboi Mondial, cand SUA au aruncat cate o bomba atomica cu fisiune asupra oraselor japoneze Hiroshima si Nagasaki. Primul eveniment a avut loc in dimineata zilei de 6 august 1945.  Al doilea eveniment a avut loc dupa trei zile, la 9 august 1945. Folosirea acestor 2 bombe, din care a rezultat moartea imediata a aproximativ 100.000 – 200.000 de oameni (majoritatea civili) si chiar si mai multi cu trecerea timpului, a fost si ramane controversata. Criticii spun ca a fost un act de omucidere in masa inutil, in timp ce altii sunt de parere ca de fapt s-a limitat numarul de victime de ambele parti prin grabirea sfarsitului razboiului si evitarea unor lupte sangeroase pe teritoriul Japoniei; de asemenea se aduce argumentul reducerii inaintarii sovietice (si comuniste) in Asia drept una din consecintele acestor bombe.

› vrei mai mult