Horoscopul zilei

Varsator
(20 Ianuarie - 18 Februarie)


Reusesti sa termini de citit o carte inceputa mai demult. Deja te gandesti la urmatoarea carte pe care doresti sa o citesti.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Caderea Imperiului Roman de Rasarit (Imperiul Bizantin) s-a produs in anul 1453 cand sultanul Mehmed al II-lea a cucerit Constantinopolul. Orasul a ramas capitala Imperiului Otoman pana la destramarea acestuia in 1922. In anul 1930, dupa proclamarea Republicii Turcia, orasul a fost redenumit Istanbul, noua capitala a Turciei fiind Ankara inca din anul 1923.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Era odata un om care mergea prin desert. Se duce omul la un magazin si inchiriaza o camila. Vanzatorul ii spune ca pentru a merge cu viteza I trebuie sa ii spuna of, pentru viteza a II-a of of, iar pentru viteza a III-a of of of, iar pentru a o opri trebuie sa ii spuna amin. Merge omul ce merge cu viteza I, a II-a, a III-a pana ce da de o prapastie. Nemaiaducandu-si aminte cuvantul care opreste camila, omul isi spune rugaciunea pe care o incheie cu amin. La 2 cm de prapastie camila se opreste. Fericit, omul exclama:
- Of, doamne, am scapat!

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

M_ GHI_ RI_ _ RE


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "MAGHIARIZARE"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

13 ianuarie 1918
Rusia rupe relatiile diplomatice cu Romania

La 13 ianuarie 1918, dupa un ultimatum (3 ianuarie), Consiliul Comisarilor Poporului al Uniunii Republicilor Sovietice Socialiste (guvernul bolsevic rus condus de Vladimir Ilici Lenin) rupe relatiile diplomatice cu Romania, intre cele doua tari intervine practic starea de razboi. La punctul 2 al declaratiei se arata ca tezaurul in aur al Romaniei aflat la Moscova "nu va mai putea fi obtinut de oligarhia romana, Consiliul Comisarilor asumandu-si raspunderea pentru conservarea si remiterea in mainile poporului roman". Tezaurul nu a fost restitut Romaniei nici pana in ziua de astazi. Tezaurul roman a fost trimis în Rusia in timpul Primului Razboi Mondial cu scopul de a fi adapostite de armatele Puterilor Centrale, care ocupasera o parte insemnata a Romaniei si amenintau sa ocupe intreg teritoriul national.

› vrei mai mult