Distractie
Horoscopul zilei
Capricorn
(21 Decembrie - 19 Ianuarie)
Azi vei primi laude de la toata lumea si te vei intreba daca nu cumva esti din alt film. Relaxeaza-te si bucura-te de moment, le meriti!
› vrei zodia taCultura generala
In Anglia, in perioada 1346-1351, epidemia de ciuma neagra a redus populatia regatului de la 4 milioane la circa 2 milioane si jumatate.
› vrei mai multBancul zilei
Gheorghe bea cate doua paharele de palinca in fiecare seara inainte de culcare. Dupa ani si ani, sotia vrea ca el sa renunte la acest obicei.
Pentru asta, incearca sa-i demonstreze ca alcoolul este nociv si vine cu doua paharele: unul il umple cu apa si altul cu palinca.
Aduce si cutia cu viermisori, pe care Gheorghe ii folosea drept momeala la pescuit si spune:
- Vreau sa vezi asta!
Ea pune un vierme in paharelul cu apa, iar acesta incepu sa inoate. Apoi pune un vierme si in paharelul cu palinca si viermele moare imediat!
Simtind ca si-a expus clar punctul ei de vedere, spune:
- Ce ai de spus despre acest experiment, mai Gheorghe?
Gheorghe se uita la paharul cu viermele mort si spune:
- No, ii clara treaba:
Daca beau palinca, nu fac viermisori!
Shop Clopotel.ro
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
REPREZENTATIV
Felicitari!!! Ai castigat!!!
Joaca din nou
Shop Clopotel.ro
Evenimentele zilei
5 noiembrie 2016
Ziua mondiala de constientizare a tsunami-urilor
La 5 noiembrie, in fiecare an, incepand din 2016, este marcata Ziua mondiala de constientizare a tsunami-urilor. in decembrie 2015, Adunarea Generala a ONU a hotarat ca data de 5 noiembrie sa fie cunoscuta drept Ziua mondiala de constientizare a tsunami-urilor. Initiativa acestei zile a apartinut Japoniei, care, datorita experientei sale repetate, a acumulat de-a lungul anilor expertiza majora in domenii precum avertizarea timpurie a tsunami-urilor, actiunea publica si o reconstructie mai buna dupa un dezastru pentru a reduce un impact viitor.
Tsunami sau valul seismic poate fi provocat de seisme sau alunecari subacvatice ori dislocari abrupte de roci subacvatice, prabusirea unor meteoriti in ocean, dislocari bruste de ghetari sau cutremure in mijlocul oceanelor sau marilor. Tsunami-ul se poate propaga cu o viteza de pana la 700 km /h si inaltimea valului poate ajunge pana la 50 de metri (in functie de cat de abrubt este malul sau coasta pe care o loveste).