Horoscopul zilei

Pesti
(19 Februarie - 20 Martie)


Ai posibilitatea sa te implici in noi activitati, care ti-ar putea aduce satisfactii. Ai multe idei si planuri, dar cel mai bine ar fi sa astepti momentul potrivit pentru a le pune in practica.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Planeta Saturn NU are o suprafata accesibila astronautilor. Nimeni nu poate sta pe Saturn pentru ca nu are suprafata solida. Suprafata sa are o densitate mai mica decat a ghetii, astfel ca, daca astronautii ar atinge-o, s-ar scufunda ca intr-un bazin cu apa. Presiunea pe Saturn este de 100 de ori mai mare decat pe Pamant; este atat de puternica incat lichefiaza gazul si ar zdrobi orice nava spatiala.

› vrei mai mult

Bancul zilei

A fost o data in viata un om care a fost si bun dar si rau.
Cand a ajuns la Poarta Raiului, Sf. Petru l-a intrebat unde vrea sa mearga:
- In Rai sau in Iad?
Omul a vrut intai sa vada cum e viata in Rai, acolo numai ingeri care cantau la lire, iar in Iad toata lumea dansa si se distra.
Omul alege Iadul.
Cand ajunge acolo nu mai gaseste nimic. Atunci intreaba:
- De ce e asa pustiu?
I se raspunde:
- Pai ala era doar "demo".

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

_ A_ _ IA_ I_ A_ E


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "MAGHIARIZARE"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

16 august 2004
Sonda Cassini-Huygens descopera doua luni ale lui Saturn

Saturn


La 16 august 2004 sonda spatiala Cassini-Huygens descopera doua luni ale lui Saturn. Misiunea Cassini–Huygens a fost lansata în data de 15 octombrie 1997, fiind compusa din sonda orbitala Cassini (NASA) si sonda de aterizare Huygens (ESA). Pentru manevre de asistenta gravitationala, misiunea a trecut pe langa Venus de doua ori (26 aprilie 1998, 24 iunie 1999), Pamant (18 august 1999) si Jupiter (30 decembrie 2000). Dupa aproape 7 ani de calatorie prin Sistemul Solar, sonda a intrat pe orbita planetei Saturn in data de 1 iulie 2004. Datele transmise au stat la baza a 3948 studii stiintifice publicate pana acum, iar cercetatorii asteapta înca ultimele "cuvinte" ale sondei privind atmosfera lui Saturn. Impreuna cu Voyager,  misiunea Cassini-Huygens este una dintre cele mai de succes din istoria de pana acum a explorarii spatiului. Testeaza-ti cunostintele despre Saturn in sectiunea Teste din site-ul clopotel.ro


Saturn

› vrei mai mult