Distractie
Horoscopul zilei
Sagetator
(22 Noiembrie - 20 Decembrie)
Toate vor merge bine pentru tine, mai ales in prima parte a zilei. Asadar, daca ai posibilitatea ai putea sa devansezi o parte din ce ti-ai propus si sa iti dedici restul timpului relaxarii! Poti sa-ti suni prietenii sa mai vorbesti cu ei, sa citesti o carte, sau de ce nu, sa vezi un film.
› vrei zodia taCultura generala
Rechinii, aceste masini formidabile de ucis, au o caracteristica foarte interesanta a dintilor: dintii se deplaseaza, in tot cursul vietii, spre marginea anterioara a maxilarului. In acest fel sirurile anterioare de dinti vechi, tociti, ies treptat din cavitatea bucala si apoi cad. Astfel teribilul peste isi pastreaza pana la batranete ingrozitoarele arme.
› vrei mai multBancul zilei
Intr-o zi omul merge in padure sa fure lemne, incarca omu caruta, si dupa un timp apare Padurarul.
-Mai nene, no acum te-am prins ca furi lemne din padure. Omu vazand ca nu poate sa scape ii zice padurarului. Apai domnu padurar sa stiti ca eu nu fur lemnele. Padurarul intreba: Da ce faci cu lemnele mai omule?
-Pai le dau iepuri.
-Da' ce mai omule, iepurii tai mananca lemne?
-Apai daca nu le manca le arunc pe foc...
Shop Clopotel.ro
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
MAGHIARI_ ARE
Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!
Cuvantul era "MAGHIARIZARE"
Joaca din nou.
Shop Clopotel.ro
Evenimentele zilei
4 ianuarie 1809
Se naste Louis Braille, inventatorul alfabetului pentru nevazatori
La 4 ianuarie 1809 se naste Louis Braille, pedagog francez, inventatorul alfabetului pentru nevazatori ce ii poarta numele, Braille. La varsta de 3 ani, in 1812, in urma unui accident produs in atelierul de pielarie al tatalui sau, isi pierde vederea. Din 1822 Braille experimenteaza procedeul "scrierii nocturne" elaborat de Charles Barbier si incepe cercetarile sale pentru elaborarea unui nou sistem de scriere pentru nevazatori, terminand alfabetul Braille in 1824. Studiaza algebra, gramatica si geografia, iar in 1827 transcrie in Braille elementele de gramatica. In 1828 aplica sistemul propriu si la notatia muzicala.