Horoscopul zilei

Gemeni
(22 Mai - 21 Iunie)


Azi vei merge cu familia sau prietenii in parc sau la picnic, respectand, desigur, regulile de igiena si distantare. Acest lucru iti va incarca bateriile pentru saptamana ce urmeaza, chiar daca relaxarea nu mai este cum era odata.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Oxigenul este un element chimic sub forma de gaz, incolor, inodor, insipid, care reprezinta o cincime din aerul atmosferic, fiind indispensabil in procesul respiratiei si al arderii, si care, in combinatie cu hidrogenul, formeaza apa.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un accident groaznic are loc.
2 masini aproape strivite, intr-una o femeie, in cealalta un barbat; insa cei doi nu au patit nimic. Se chinuiesc ei putin sa iasa din masina, cand reusesc femeia ii spune barbatului:
-Eu cred ca suntem foarte norocosi pt ca am scapat din accident, cred ca Dumnezeu a vrut asa.
Barbatul o asculta, si la un moment dat zice:
-Si eu cred la fel!
Dupa cateva clipe de tacere femeia zice iar:
-Si mai cred ca Dumnezeu a vrut sa ne unim destinele. Barbatul mirat:
-De ce?
Femeia:
-Pentru ca din masinile noastre nu a mai ramas nimic, insa sticla de vin din masina mea e intacta. Eu zic ca ar trebui sa ciocnim!
Barbatul:
-Asa o fi, sa ciocnim!
Femeia ia sticla, scoate dopul si ii da sticla barbatului, acesta bea jumatate de sticla dupa care i-o da femeii.
Femeia o ia, ii pune dopul si ii da sticla inapoi barbatului. El ramane o clipa surprins si o intreaba ea de ce nu bea. La care femeia:
-Eu astept politzia!

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 5 out of 6   # Numar de greseli ramase: 1

TR_ NCH_ AT


Alege o litera de mai jos:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chestii distractive

Evenimentele zilei

6 octombrie 1408
Atestarea documentara a municipiului Iasi

La 6 octombrie 1408 are loc atestarea documentara a municipiului Iasi intr-un document emis de domnitorul Moldovei Alexandru cel Bun, un privilegiu comercial acordat la 6 octombrie 1408. in 1564, domnitorul Alexandru Lapusneanu a mutat aici capitala Moldovei de la Suceava. Intre 1565 si 1859, orasul a fost capitala Moldovei, apoi, intre 1859 si 1862, atat Iasi cat si Bucuresti au fost capitalele de facto ale Principatelor Unite ale Moldovei si Valahiei. In 1862, cand uniunea celor doua principate a devenit deplina sub numele de Romania, capitala tarii a fost stabilita la Bucuresti.

› vrei mai mult