Horoscopul zilei

Pesti
(19 Februarie - 20 Martie)


Toate vor merge bine pentru tine, mai ales in prima parte a zilei. Asadar, daca ai posibilitatea, ai putea sa devansezi o parte din intalnirile tale si sa iti dedici restul timpului relaxarii! Poti sa citesti o carte SF sau sa vizionezi un film de actiune.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Brazilia este cel mai mare producator de cafea. De aici vine aproximativ o treime din cafeaua consumata pe plan mondial. In plus, se poate lauda cu o mare diversitate de tipuri de cafea, datorita diferentei dintre soluri, clima si specii ale arborelui de cafea, dar si diferitelor tehnici de cultivare practicate in regiunile tarii. Brazilia a devenit cel mai mare producator de cafea din lume in 1840, pozitie pe care nu mai parasit-o pana azi (2021). Cafeaua a fost introdusa in Brazilia abia in 1727, de catre Francisco de Mello Palheta din Guineea Franceza, intr-un moment in care trestia de zahar era cel mai mare contributor la economia braziliana.

› vrei mai mult

Bancul zilei

In padure s-a deschis un magazin si toate animalele s-au asezat la rand. In primele 5 zile magazinul nu s-a deschis. In a sasa zi animalele nu pareau deloc descurajate si au veni iar. Iepurasul trece in fuga pe langa ele si se asaza in fata vulpii care era prima la coada interminabila. Vulpea ii da o laba si-l plaseaza tocmai la spatele sirului.
-Ma, ia stai si tu la rand ca ceilalti!
Iepurasul vine in fata ursului. I se in tampla la fel. In cele din urma se asaza un fata lupului, care-i da o laba si mai indesata. Iepurele se scutura de praf si zice
-Bine, las` ca vedeti voi! Va pedepsesc si nici azi nu va deschid magazinul!!

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea



DOMINATIUNE



Felicitari!!!  Ai castigat!!!


Joaca din nou

Chestii distractive

Evenimentele zilei

19 septembrie 1982
Apar pentru prima data emoticoanele ":-)" si ":-("

La 19 septembrie 1982 informaticianul Scott Fahlman posteaza pentru prima data emoticoanele ":-)" si ":-(" intr-un mesaj. Este cunoscut pentru munca sa de pionierat in planificare automata, retele semantice, retele neuronale (algoritmul Cascade correlation) si la limbajul Common Lisp (in special la CMU Common Lisp). A considerat ca folosirea smiley-urilor va ajuta persoanele participante la o conversatie online sa distinga glumele de textele serioase. Iata mesajul sau mai jos:


19-Sep-82 11:44    Scott E  Fahlman             :-)
From: Scott E Fahlman
 
I propose that the following character sequence for joke markers:
        
:-)
        
Read it sideways.  Actually, it is probably more economical to mark
things that are NOT jokes, given current trends.  For this, use
        
:-(


Descopera ce emoticon ti se potriveste cel mai bine in sectiunea Teste din site-ul clopotel.ro


Emoticon

› vrei mai mult