Horoscopul zilei

Pesti
(19 Februarie - 20 Martie)


Ai posibilitatea sa te implici in noi activitati, care ti-ar putea aduce satisfactii. Ai multe idei si planuri, dar cel mai bine ar fi sa astepti momentul potrivit pentru a le pune in practica.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Cuvantul hanorac (piesa de vestimentatie) provine din limba inuita, o limba vorbita prin Alaska, Groenlanda, nordul Canadei. Din aceeasi limba provin si cuvintele caiac (o barca usoara), iglu (adapost construit din blocuri de zapada sau gheata) si topogan (un fel de sanie folosita in zonele arctice).

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un grup de blonde si-au propus sa demonstreze ca nu toate blondele sunt prostute.Asa ca au chemat un grup de oameni si au format un juriu care sa le puna blondelor intrebari.Prima intrebare:
-Cat fac 18+3?
-15!vine raspunsul!
Celelalte blonde,intr-un glas,roaga juriul:
-Mai dati-i o sansa!
Juriul dovedeste clementa si ii mai pune o intrebare:
-Cat fac 15+2?
-13!vine acelasi raspuns.
-Mai dati-i o sansa!
I se mai da o sansa:
-Cat fac 1+2?
-3! vine raspunsul.
Blondele intr-un glas:
-Mai dati-i o sansa!

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 5 out of 6   # Numar de greseli ramase: 1

_ OM_ N_ _ _ UNE


Alege o litera de mai jos:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chestii distractive

Evenimentele zilei

16 noiembrie 1995
Ziua internationala a tolerantei

Ziua internationala a tolerantei este marcata in fiecare an la 16 noiembrie, pentru a indemna omenirea la intelegere si respect reciproc, dialog si cooperare intre culturi, civilizatii si popoare, pentru a descuraja atitudinile extremiste dominate de violenta si ura. Aceasta zi a fost proclamata la 16 noiembrie 1995, in cadrul Conferintei generale a UNESCO de la Paris, cand statele membre UNESCO au adoptat "Declaratia principiilor tolerantei", enuntata in 1986, care defineste termenul de toleranta ca fiind respectul, acceptarea si aprecierea diversitatii si bogatiei culturale, a manierelor de exprimare, a calitatii noastre de fiinte umane.

› vrei mai mult