Horoscopul zilei

Balanta
(22 Septembrie - 22 Octombrie)


Este o zi numai buna de realaxare, asa ca iti doresti sa iesi cu pritenii in parc sau la un picnic.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Ariciul este aproape imun la otravuri, dovedind o rezistenta iesita din comun chiar si pentru lumea animala. Proba este cianura. Explicatia este faptul ca vietatea tepoasa poate consuma si viperele renumite pentru secretia otravitoare ce ucide omul.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Pe vremeaa lui Ceausescu, un om de la tara cumpara un papagal.Dar, spre dezamagirea sa, papagalul striga toata ziua:"Da-l darcului de Ceausescu, jos cu Ceausescu, moarte tiranului." Venind Ceausescu intr-o vizita de lucru tocmai in satul lor, i se pare ca gospodaria sateanului este mai deosebita si ii face o vizita.Omul, speriat, ascunde papagalul in frigider. Ceausescu, impresionat de gospodaria omului, il lauda.
-Vedeti,tovarasi, cum arata o gospodarie adevarata? Curatenie, mobila frumoasa, televizor, frigider.Dar sa vedem ce are in frigider?
Cand deschide Ceausescu usa frigiderului, iese papagalul zgribulit si striga:
-Traiasca Ceausescu, sa traiasca Ceausescu.
Taranul este felicitat si primeste ordinul muncii clasa intai.
Dupa plecarea oaspetilor, taranul isi intreba papagalul:
-Ce ti-a venit? Cum de ti-ai schimbat parerile politice???
-Ia sa stai si tu nitel la racoare...sa vedem atunci cum vorbesti?

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

_ ALIDITATEA


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "VALIDITATEA"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

4 decembrie 1798
Printul grec fanariot Constantin Hangerli ajunge la Bucuresti

La 4 ianuarie 1798 printul grec fanariot Constantin Hangerli, investit de otomani domn al Tarii Romanesti la data de  noiembrie 1797, ajunge la Bucuresti. Constantin Hangerli a domnit in perioada 4 ianuarie 1798 - 18 februarie 1799. Si-a inceput domnia prin masuri dure de colectare a proviziilor pentru trupele otomane anti-Pazvantoglu si apoi prin inventarea suplimentara a nenumarate dari, pentru propria capatuire, ca de pilda "vacaritul", dare desfiintata mai tarziu. Faptele sale au condus la mari tulburari in tara si revolte prin sate, la care s-a adaugat situatia dezastruoasa ca urmare a punerii pe fuga a uriasei armate de o suta de mii de osteni ai turcilor, de catre cei opt mii de oameni ai vestitelor bande ale lui Pazvantoglu. Aceasta situatie il determina pe sultan sa hotarasca mazilirea domnului de la Bucuresti, inclusiv sentinta de condamnare prin decapitare.

› vrei mai mult