Horoscopul zilei

Gemeni
(22 Mai - 21 Iunie)


Daca ai nevoie de niste bani, nu ezita sa le ceri prietenilor. Acum e momentul sa afli cine iti sare in ajutor!

› vrei zodia ta

Cultura generala

In procesul comunicarii, 55% ii revine fiziologiei (limbajul corpului), 37% vocii (ritm si ton), si numai 8% cuvintelor purtatoare de informatie.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un barbat punea flori la mormintul mult iubitei sale mame decedate, cind remarca un alt barbat in genunchi la un mormint. Barbatul parea ca se roaga cu o intensitate profunda repetind:
- De ce a trebuit sa mori? De ce a trebuit sa mori? De ce a trebuit sa mori?
Primul barbat se apropie de el si ii spune:
- Domnule, nu vreau sa ma amestec in suferinta dumneavoastra, dar nu am vazut niciodata atita durere. Pe cine jeliti? Un copil? Un parinte?
Indureratul isi aduna gindurile pentru o clipa, apoi raspunse:
- Primul sot al nevestei mele...

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

R_ PR_ Z_ _ T_ TIV


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "REPREZENTATIV"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

14 august 1777
Se naste Hans Christian Oersted, cunoscut pentru descoperirea relatiei dintre electricitate si magnetism

La 14 august 1777 se naste fizicianul si chimistul danez Hans Christian Oersted. Este cunoscut pentru descoperirea relatiei dintre electricitate si magnetism, cunoscuta ca electromagnetism. Aceasta descoperire i-a impulsionat pe Georg Simon Ohm, Andre-Marie Ampere si Michael Faraday in realizarea marilor lor descoperiri si a adus in fizica un nou domeniu de cercetare - studiul fenomenelor electromagnetice. In 1825, Oersted a adus o contributie semnificativa in chimie prin crearea de aluminiu pentru prima data. In timp ce un alt aliaj aluminiu-fier a fost descoperit de omul de stiinta si inventator britanic Humphry Davy, Oersted a fost primul care a izolat elementul. in cinstea lui, numele sau a fost dat unitatii de masura pentru intensitatea campului magnetic, careia ii corespunde, in vid, o inductie magnetica de 1 gauss. Testeaza-ti cunostintele despre mari inventatori in sectiunea Teste din site-ul clopotel.ro

› vrei mai mult