Horoscopul zilei

Balanta
(22 Septembrie - 22 Octombrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Planeta Mercur NU are atmosfera. Cu cat un corp ceresc e mai mic cu atat sunt mai mici sansele sa aiba atmosfera. Se intampla asta pentru ca forta de atractie este mica, adica atomii si molecule de gaz pot zbura in spatiu deoarece corpul ceresc nu ii poate mentine acolo, asa cum se intampla pe Pamant. Atunci cand NASA lanseaza o racheta in spatiu, aceasta trebuie sa atinga o viteza minima pentru a putea scapa de gravitatia Pamantului. Rachetele care nu ating aceasta viteza minima, numita viteza de evadare, cad inapoi pe Pamant. Orice obiect care se deplaseaza cu o viteza egala sau mai mare decat viteza de evadare, poate scapa si ajunge in spatiu. Gravitatia atrage inapoi orice obiect care se deplaseaza mai incet decat viteza de evadare. Viteza de evadare a Pamantului este de aprox. 11 km pe secunda. Avand o gravitatie mai mica, viteza de evadare a planetei Mercur este de aprox. 4 km pe secunda. Prin urmare, este mult mai usor sa ajungi in spatiu de pe Mercur, decat de pe Pamant. Din cauza aceasta cerul este negru tot timpul iar stelele se pot observa si pe timpul zilei.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Mama catre fiica, inainte de examen: Azi, la bac, sa citesti cu atentie subiectele, ca doar ai invatat, si sa le rezolvi pe rand: partea intai, partea a doua si partea a treia. Apoi, iti mai ramane timp sa zambesti si la camera de filmat din clasa ca asa e frumos.
Mama catre fiica, dupa examen: Cum a fost?
Fata: Am facut cum mi-ai spus. Am citit cu atentie. La primul subiect nu am stiut ce sa scriu, la al doilea nu am stiut, iar la al treilea nu am stiut. Iar in timpul ramas am zambit la camera.

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 5 out of 6   # Numar de greseli ramase: 1

DOMI_ _ TI_ _ E


Alege o litera de mai jos:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chestii distractive

Evenimentele zilei

25 iulie 1976
Este fotografiat "Chipul de pe Marte"

Marte


La 25 iulie 1976 sonda spatiala NASA Viking 1 fotografiaza o formatiune de roca pe planeta Marte, care seamana cu o fata umana, "Chipul de pe Marte". Testeaza-ti cunostintele despre planeta Marte in sectiunea Teste din site-ul clopotel.ro

› vrei mai mult