Horoscopul zilei

Scorpion
(23 Octombrie - 21 Noiembrie)


Starea de sanatate te poate trimite la medicul de familie pentru un control amanuntit. Poate ca nu este nimic grav, dar ar trebui sa acorzi mai multa atentie alimentatiei si hidratarii.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Cel mai puternic generator de bioelectricitate cunoscut vreodata este tiparul electric denumit ''Electrophorus voltai''. Acest tipar, descoperit in 2019 in bazinul Amazonului, este capabil sa produca descarcari puternice, de pana la 860 V, doborand recordul anterior de 650 de volti, ceea ce il face ''cel mai puternic generator de bioelectricitate cunoscut vreodata''.

› vrei mai mult

Bancul zilei

In cel de-al doilea razboi mondial, niste soldati germani ajung intr-un sat strain si intra in casa unei babe. Baba, nevoita , le da de mancare. In timp ce mancau, papagalul babei incepe sa strige ce l-a invatat baba in fiecare zi:
- Moarte lui Hitler! Moarte lui Hitler
Germanii, furiosi, rastoarna masa, darama pe-acolo si ii zic babei :
- Noi maine ne intoarcem. Daca papagalul tau mai spune astfel de prostii, te luam cu noi la parnaie.
Baba, speriata, merge la popa satului, care avea un papagal identic si face schimb de papagali. A doua zi, vin germanii si se pun la masa. Papagalul tace. Ajung germanii la felul doi, papagalul tace. Termina astia de mancat, papagalul tace. Atunci unul din ei, ca sa intarate papagalul, zice:
- Moarte lui Hitler, papagalule!
Papagalul, simtindu-se bagat in seama incepe sa vorbeasca:
- Dumnezeu sa-ti auda ruga, fiule!

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 5 out of 6   # Numar de greseli ramase: 1

R_ _ R_ _ _ NTATIV


Alege o litera de mai jos:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chestii distractive

Evenimentele zilei

16 august 2004
Sonda Cassini-Huygens descopera doua luni ale lui Saturn

Saturn


La 16 august 2004 sonda spatiala Cassini-Huygens descopera doua luni ale lui Saturn. Misiunea Cassini–Huygens a fost lansata în data de 15 octombrie 1997, fiind compusa din sonda orbitala Cassini (NASA) si sonda de aterizare Huygens (ESA). Pentru manevre de asistenta gravitationala, misiunea a trecut pe langa Venus de doua ori (26 aprilie 1998, 24 iunie 1999), Pamant (18 august 1999) si Jupiter (30 decembrie 2000). Dupa aproape 7 ani de calatorie prin Sistemul Solar, sonda a intrat pe orbita planetei Saturn in data de 1 iulie 2004. Datele transmise au stat la baza a 3948 studii stiintifice publicate pana acum, iar cercetatorii asteapta înca ultimele "cuvinte" ale sondei privind atmosfera lui Saturn. Impreuna cu Voyager,  misiunea Cassini-Huygens este una dintre cele mai de succes din istoria de pana acum a explorarii spatiului. Testeaza-ti cunostintele despre Saturn in sectiunea Teste din site-ul clopotel.ro


Saturn

› vrei mai mult