Distractie
Horoscopul zilei
Cultura generala
Busola indica doar polii magnetici, nu si cei geografici. Nordul geografic este punctul cel mai nordic al Pamantului si e stabilit in urma miscarii de rotatie a Pamantului fiind plasat pe axa de rotatie (Polul Nord). Din acest motiv Nordul geografic e stabil in timp. Nordul magnetic (cel indicat de busola) e stabilit in functie de magnetismul Pamantului (liniile campului magnetic care converg) si nu este stabil in timp; de asemenea, Nordul magnetic NU se afla intr-o pozitie precisa. Polul Nord magnetic se afla la o distanta de aproximativ 1.600 de km mai la sud de cel geografic, in nordul Canadei (Golful Hudson) si se aproximeaza ca s-a miscat mai mult de 1.000 de km catre Siberia, potrivit Universitatii Oregon State. Declinatia se micsoreaza cu aproape 1 grad, la fiecare 7 ani.
› vrei mai multBancul zilei
La examen
Studentul intra, trage un bilet si incepe sa balbaie ce isi aminteste din notitele de curs. Dupa ce termina, profesorul se uita la el foarte serios si ii spune:
- Domnule, pentru raspunsul dumitale de astazi nu pot sa iti dau decat o singura nota si incepe cu P. Stii care este aceasta nota ?
- Pinci, domnule profesor ! Pinci !
Shop Clopotel.ro

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
RECH_ Z_ TOR_ U
Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!
Cuvantul era "RECHIZITORIU"
Joaca din nou.
Shop Clopotel.ro

Evenimentele zilei
30 aprilie 2004
Este identificat viermele informatic SASSER
La 30 aprilie 2004 este identificat viermele informatic SASSER, care doar in cateva zile a infectat o mare parte din computerele din lumea intreaga. Un vierme informatic sau vierme de calculator reprezinta o forma de malware, un tip de virus autoreplicant. In comparatie cu un virus informatic, viermii informatici NU au nevoie de un fisier gazda executabil pentru a se raspandi, sau de a afecta sectorul de boot. De obicei, viermii tind sa se multiplice si sa se extinda prin intermediul unei retele si utilizeaza o infrastructura existenta pentru a se copia automat în alte sisteme. Factorul de multiplicare al viermilor este exponential.