Distractie
Horoscopul zilei
Pesti
(19 Februarie - 20 Martie)
Azi vei afla ca ai musafiri care vin de departe. Nu trebuie sa intri in panica, acum cu vremurile acestea! Respecta regulile de igiena si distantare, imbraca-te frumos si incearca sa ai o stare pozitiva, restul vine de la sine.
› vrei zodia taCultura generala
Oamenii de stiinta au elaborat sase pasi pentru a reduce cele mai grave efecte ale schimbarilor climatice: 1. inlocuirea combustibililor fosili cu energii regenerabile, cu emisii reduse de carbon; 2. reducerea emisiilor unor poluanti precum metanul; 3. protejarea ecosistemelor terestre; 4. consumarea in principal de alimente pe baza de plante si de mai putine produse pe baza de animale; 5. crearea unei economii fara carbon; 6. stabilizarea populatiei umane. Oare pot oamenii sa respecte acesti pasi?
› vrei mai multBancul zilei
Profesoara a inceput sa predea litera "s":
- Copii invatati sa ziceti s: "soarele rasare ! "
- Bula, spune si tu!
Peltic fiind, Bula spune: "ssssoooarele rasssare!:
- Nu asa, Bula. Mai incearca !
Bula incearca iar si iar, dar tot peltic spunea. Profesoara il intreaba:
-Mai Bula la tine in familie toata lumea e sasaita?
- Nu sormea, nu e !
- Adu-o pe sorta la scoala!
A doua zi la scoala, profesoara il intreaba:
- Ai invata sa zici?
Dar Bula tot la fel pronunta. Atunci profesoara spune:
-Sora lui Bula, te rog sa ii spui cum se zice: "soarele rasare".
Sora lui bula spune:
- Duuuummmmbbbb! si arata cu mana de la rasarit catre apus
Shop Clopotel.ro
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
_ _ _ F_ _ _ _ _ ALA
Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!
Cuvantul era "CONFESIONALA"
Joaca din nou.
Shop Clopotel.ro
Evenimentele zilei
5 noiembrie 2016
Ziua mondiala de constientizare a tsunami-urilor
La 5 noiembrie, in fiecare an, incepand din 2016, este marcata Ziua mondiala de constientizare a tsunami-urilor. in decembrie 2015, Adunarea Generala a ONU a hotarat ca data de 5 noiembrie sa fie cunoscuta drept Ziua mondiala de constientizare a tsunami-urilor. Initiativa acestei zile a apartinut Japoniei, care, datorita experientei sale repetate, a acumulat de-a lungul anilor expertiza majora in domenii precum avertizarea timpurie a tsunami-urilor, actiunea publica si o reconstructie mai buna dupa un dezastru pentru a reduce un impact viitor.
Tsunami sau valul seismic poate fi provocat de seisme sau alunecari subacvatice ori dislocari abrupte de roci subacvatice, prabusirea unor meteoriti in ocean, dislocari bruste de ghetari sau cutremure in mijlocul oceanelor sau marilor. Tsunami-ul se poate propaga cu o viteza de pana la 700 km /h si inaltimea valului poate ajunge pana la 50 de metri (in functie de cat de abrubt este malul sau coasta pe care o loveste).