Horoscopul zilei

Fecioara
(23 August - 21 Septembrie)


Echilibrul emotional va fi puternic zdruncinat astazi cand vei fi pus/a in fata unei nedreptati evidente. Chiar daca ai slabe sanse sa iti revii din aceasta situatie, tot trebuie sa incerci! Nu te lasa dominat de emotii!

› vrei zodia ta

Cultura generala

In anul 1830 d. Hr. intr-un tratat de algebra, George Peacock (9.04.1791 - 8.11.1858) face una dintre primele incercari cunoscute de formulare a legii fundamentale a aritmeticii.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Pe vremeaa lui Ceausescu, un om de la tara cumpara un papagal.Dar, spre dezamagirea sa, papagalul striga toata ziua:"Da-l darcului de Ceausescu, jos cu Ceausescu, moarte tiranului." Venind Ceausescu intr-o vizita de lucru tocmai in satul lor, i se pare ca gospodaria sateanului este mai deosebita si ii face o vizita.Omul, speriat, ascunde papagalul in frigider. Ceausescu, impresionat de gospodaria omului, il lauda.
-Vedeti,tovarasi, cum arata o gospodarie adevarata? Curatenie, mobila frumoasa, televizor, frigider.Dar sa vedem ce are in frigider?
Cand deschide Ceausescu usa frigiderului, iese papagalul zgribulit si striga:
-Traiasca Ceausescu, sa traiasca Ceausescu.
Taranul este felicitat si primeste ordinul muncii clasa intai.
Dupa plecarea oaspetilor, taranul isi intreba papagalul:
-Ce ti-a venit? Cum de ti-ai schimbat parerile politice???
-Ia sa stai si tu nitel la racoare...sa vedem atunci cum vorbesti?

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 5 out of 6   # Numar de greseli ramase: 1

DOM_ NA_ _ _ NE


Alege o litera de mai jos:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chestii distractive

Evenimentele zilei

12 august 1816
Se naste Ion Ghica

La 12 august 1816 se naste Ion Ghica, personalitate marcanta a celei de-a doua jumatati a secolului al XIX-lea. Economist, matematician, scriitor, pedagog, diplomat si om politic, Ion Ghica a fost prim-ministru de cinci ori: de trei ori al guvernului Romaniei (in 1866, in 1866-1867 si in 1870-1871) si de doua ori între 1859 si 1860, la Iasi si la Bucuresti, in perioada in care tarile romane se unisera intr-un stat, insa pastrau inca doua guverne separate. 

› vrei mai mult