Horoscopul zilei

Taur
(21 Aprilie - 21 Mai)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Pentru rozatoarea Chinchilla este foarte important ca hrana principala sa fie fan cam in proportie de 90% fata de celelalte alimente deoarece isi poate toci dintii. Efectul abraziv al fanului ajuta la o mentinere constanta a lungimii dintilor aflati in continua crestere. Lipsa unei cantitati corespunzatoare de fan in alimentatia rozatoarei poate duce la cresterea dintilor care o vor rani la limba si la falci, rozatoarea refuzand sa mai manance.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Cica erau doi soldati nemti in timpul celui de al doilea razboi mondial.

Au capturat ei un evreu si se gandesc sa-l manance.

Aprind soldatii focul, pun ceva cartofi in foc (fara folie de aluminiu ca nu se inventase pe atunci), il pun pe evreu pe protsap si il invart incet, incet.

Unul din soldati are nevoie sa mearga la toaleta, asa ca ii zice celuilalt sa il invarta pe evreu incet, incet, celalalt aproba.

Se intoarce soldatul si incepe a striga:

- Mai idiotule, nu ti-am zis sa il intorci incet, sa se coaca bine?

Celalalt soldat raspunde:

- Da de unde mai atata bucurie? A trebuit sa il invart repede, ca nenorocitul se apucase sa ne manance cartofii inainte de a muri

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

R_ _ R_ Z_ _ TATIV


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "REPREZENTATIV"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

1 noiembrie 1928
Ziua Radioului National

Radio


Sarbatorita an de an la 1 noiembrie, Ziua radioului national marcheaza inaugurarea postului national de radio, in anul 1928. Astfel, la 1 noiembrie 1928, la ora 17.00, profesorul Dragomir Hurmuzescu, promotorul radiofoniei romanesti, care, ulterior, a devenit presedinte al Consiliului de Administratie al Societatii de Difuziune Radiotelefonica, rostea primele cuvinte cu care a debutat prima emisiune radio: "Alo, Alo, aici Radio Bucuresti, Romania". Acesta a fost urmat de un recital de versuri compuse de Horia Furtuna, in care Radioul romanesc era definit "Un suflet nou". Prima crainica a fost Margareta Marinescu.

› vrei mai mult