Distractie
Horoscopul zilei
Rac
(22 Iunie - 22 Iulie)
Incepi sa interactionezi mai mult cu familia. Asta iti va da ocazia sa descoperi multe lucruri noi pe care nu le stiai despre unii membri ai familiei. Este un moment bun de reconectare si relaxare.
› vrei zodia taCultura generala
Planeta Mercur NU are atmosfera. Cu cat un corp ceresc e mai mic cu atat sunt mai mici sansele sa aiba atmosfera. Se intampla asta pentru ca forta de atractie este mica, adica atomii si molecule de gaz pot zbura in spatiu deoarece corpul ceresc nu ii poate mentine acolo, asa cum se intampla pe Pamant. Atunci cand NASA lanseaza o racheta in spatiu, aceasta trebuie sa atinga o viteza minima pentru a putea scapa de gravitatia Pamantului. Rachetele care nu ating aceasta viteza minima, numita viteza de evadare, cad inapoi pe Pamant. Orice obiect care se deplaseaza cu o viteza egala sau mai mare decat viteza de evadare, poate scapa si ajunge in spatiu. Gravitatia atrage inapoi orice obiect care se deplaseaza mai incet decat viteza de evadare. Viteza de evadare a Pamantului este de aprox. 11 km pe secunda. Avand o gravitatie mai mica, viteza de evadare a planetei Mercur este de aprox. 4 km pe secunda. Prin urmare, este mult mai usor sa ajungi in spatiu de pe Mercur, decat de pe Pamant. Din cauza aceasta cerul este negru tot timpul iar stelele se pot observa si pe timpul zilei.
› vrei mai multBancul zilei
Ion, in grupul mafiotilor! Unul dintre ei il intreaba:
-Mai ioane tu ai mertanuri ca si a noastre?
-Nu am!
-Da vila cu doua etaje, ai?
-Nu!
-Da' lant dintrasta din aur de 500 de grame ai?
-Nu am
-Atunci pe cand ne mai intalnim sa le ai!
Ajunge Ion acasa si zice
-Valet!
-Da, stapane!
- Da jos ultimele 2 etaje, vinde elicopterele si cumpara mertane si adu cainele in casa ca lantu trebuie sa-l port eu!
Shop Clopotel.ro
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
# Numar de greseli ramase: 1
MAGHIA_ IZA_ E
Alege o litera de mai jos:
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Shop Clopotel.ro
Evenimentele zilei
11 decembrie 1901
Primul semnal radio transatlantic
La 11 decembrie 1901 italianul Guglielmo Marconi a trimis primul semnal radio transatlantic de la Poldhu din Cornwall. Acest semnal a fost receptionat de Persy Wright Paget, la St. John, din Newfoundland.