Distractie
Horoscopul zilei
Scorpion
(23 Octombrie - 21 Noiembrie)
Esti foarte concentrat/a pe activitatile tale si uiti sa mai interactionezi cu familia. Un pic de comunicare nu strica cu fratele, sora, tata sau mama.
› vrei zodia taCultura generala
O lacusta are 5 ochi. Doi in varful celor doua antene, un ochi pe cap si doi de o parte si de alta a capului. In spatele fiecaruia dintre ochii compusi ai lacustei se afla un neuron sensibil la miscare. Cand o coliziune pare inevitabila, acesti neuroni trimit impulsuri spre aripi si picioare, determinand lacusta sa actioneze prompt.
› vrei mai multBancul zilei
Invatatoarea verifica daca elevii si-au facut temele pentru acasa.
-Gigele,ti-ai facut tema?
-Nu!
-Stai jos,nota 4.Dar tu,Ionele?
-Mi-am uitat caietul acasa.
-Stai jos,nota 4.Si tu Bulisor?
-N-am facut-o,pentru ca fratele meu tocmai a iesit din inchisoare...
-Aha,si vrei sa ma sperii cu el??
Stai jos,nota 8.
Shop Clopotel.ro
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
REPREZENTAT_ V
Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!
Cuvantul era "REPREZENTATIV"
Joaca din nou.
Shop Clopotel.ro
Evenimentele zilei
4 noiembrie 1860
Alexandru Ioan Cuza aproba Legea de organizare a Politiei Romane
La 4 noiembrie 1860 domnitorul Alexandru Ioan Cuza a aprobat Legea de organizare a Politiei Romane.
Incepand cu Legea de organizare a politiei a lui Alexandru Ioan Cuza (4 noiembrie 1860), urmata de Legea lui Vasile Lascar (1 aprilie 1903) si de Legea pentru organizarea politiei generale a statului (8 iulie 1929), competentele organelor de politie sunt extinse, iar raporturile cu celelalte structuri ale statului mult mai bine reglementate. Prin Decretul nr. 25 din 23 ianuarie 1949 se infiinteaza Militia, apoi, prin Decretul – Lege nr. 2/27 decembrie 1989 se reinfiinteaza Politia Romana ale carei competente vor fi reglementate, ulterior, prin Legea nr. 26 din 18 mai 1994 si prin Legea 218 din 23 aprilie 2002. Din 1990, Politia Romana a cunoscut mai multe etape de transformari menite sa asigure siguranta persoanelor, a colectivitatilor, drepturilor legitime ale cetatenilor, precum si a altor drepturi prevazute in acte internationale la care Romania este parte.