Distractie
Horoscopul zilei
Cultura generala
Bobul de fasole este toxic, mai ales fasolea rosie. Boabele de fasole contin o substanta toxica numita fitohemaglutinina. Consumul a doar 5 boabe crude poate duce la greata, voma si diaree; efectele trec dupa 4-5 ore. Din aceasta cauza, fasolea trebuie fiarta pentru cel putin 10 minute pentru a se distruge fitohemaglutinina. Aceeasi toxina este continuta si de plantele tinere de fasole si de alte plante cu boabe. De asemenea, fasolea mai contine si o serie de inhibitori ai tripsinei, o enzima secretata de pancreas care ajuta la digestia usoara a hranei consumate.
› vrei mai multBancul zilei
Un om intra intr-un restaurant si cere o friptura.Dupa un timp,chelneritza se intoarce cu friptura.Clientul se pregateste sa manance,cand observa un fir de par.Calm,o cheama pe chelneritza,ii arata firul si-i spune ca ar dori sa stie ce naiba se intampla si ca ar vrea sa vada conditziile in care se prepara mancarea.
Amabila,chelneritza,il conduce in bucatarie,unde stupoare,bucatarul -sef tocmai tzinea o friptura sub brat.Absolut uimit,clientul exclama:
-Dar..este dezgustator!
Chelneritzail priveste im pasibila si-i raspunde sec:
-Ar trebui sa-l vedetzi preparand gogosile...
Shop Clopotel.ro

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
M_ _ _ _ _ R_ Z_ RE
Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!
Cuvantul era "MAGHIARIZARE"
Joaca din nou.
Shop Clopotel.ro

Evenimentele zilei
26 iunie 1974
Prima utilizare comerciala a codurilor de bare
Pe 26 iunie 1974 are loc prima utilizare comerciala a codurilor de bare intr-un supermarket american. Prima oara cand un produs a fost scanat si inregistrat cu cod de bare a fost un pachetde guma de mestecat Wrigley. Pachetul este acum expus la muzeul Smithsonian. Descopera istoria codurilor de bare in sectiunea Afla ca sa stii din site-ul clopotel.ro