Distractie
Horoscopul zilei
Balanta
(22 Septembrie - 22 Octombrie)
In aceasta zi vei lua parte la o discutie foarte importanta cu prietenii, daca stii sa-ti sustii punctul de vedere, vei obtine respectul si admiratia grupului.
› vrei zodia taCultura generala
In anul 1912 se scufunda Titanicul, cea mai mare nava maritima de pasageri la acea vreme. In anul 1997 are loc premiera filmului Titanic. Bugetul alocat filmului a fost mai mare decat a costat constructia navei care se scufunda in 1912 (aproximativ 200 de miloane de dolari). Constructia navei a costat 7 milioane de dolari la acea vreme, echivalentul a 150 de milioane de dolari in zilele noastre.
› vrei mai multBancul zilei
La un spital ajunge un tip cu umarul dislocat... facut... varza .. ce mai..
Doctorul intreaba :
- Dom`le cum ai ajuns in halul asta? Te-a lovit trenu?
Pacientul raspunde:
- Nuuu.. dom. doctor... sa vedeti... eu lucram langa un tablou de inalta tensiune... la un moment... o pietricica mi-a intrat in cizma... cu o mana... m-am spijinit de capacul tabloului electric si am inceput sa scutur piciorul... ca pietricica din cizma sa se mute si sa pot calca... Un alt coleg sapa un sant... cand... vazand cum ma scutur... mi-a sters una cu lopata... ca sa ma scoata... de "sub tensiune
Shop Clopotel.ro
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
DOMINA_ IUNE
Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!
Cuvantul era "DOMINATIUNE"
Joaca din nou.
Shop Clopotel.ro
Evenimentele zilei
5 noiembrie 2016
Ziua mondiala de constientizare a tsunami-urilor
La 5 noiembrie, in fiecare an, incepand din 2016, este marcata Ziua mondiala de constientizare a tsunami-urilor. in decembrie 2015, Adunarea Generala a ONU a hotarat ca data de 5 noiembrie sa fie cunoscuta drept Ziua mondiala de constientizare a tsunami-urilor. Initiativa acestei zile a apartinut Japoniei, care, datorita experientei sale repetate, a acumulat de-a lungul anilor expertiza majora in domenii precum avertizarea timpurie a tsunami-urilor, actiunea publica si o reconstructie mai buna dupa un dezastru pentru a reduce un impact viitor.
Tsunami sau valul seismic poate fi provocat de seisme sau alunecari subacvatice ori dislocari abrupte de roci subacvatice, prabusirea unor meteoriti in ocean, dislocari bruste de ghetari sau cutremure in mijlocul oceanelor sau marilor. Tsunami-ul se poate propaga cu o viteza de pana la 700 km /h si inaltimea valului poate ajunge pana la 50 de metri (in functie de cat de abrubt este malul sau coasta pe care o loveste).