Horoscopul zilei

Rac
(22 Iunie - 22 Iulie)


Azi vei primi o mustrare din partea parintilor, iar daca te lasi condus de emotii, s-ar putea sa ratezi esentialul. Parintii nu-ti doresc raul, ei sunt doar atenti la detalii si iti doresc tot ce e mai bine pentru tine.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Pantera roz a aparut pentru prima oara intr-un film artistic, in secventele de inceput si sfarsit din filmul artistic ''The Pink Panther''. In povestea filmului, Pantera roz reprezenta numele unui diamand valoros de culoare roz iar la sfarsitul filmelor acest diamant a fost transformat in mod umoristic ca o pantera ''adevarata''.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un iluzionist lucra pe un vapor. In fiecare saptamana dadea o reprezentatie. De fiecare data spectatorii erau altii, asa ca isi permitea sa face mereu aceleasi scamatorii.
Singura problema era papagalul capitanului, care incetul cu incetul a inceput sa priceapa care sunt trucurile. Si, la un moment dat, s-a apucat sa dezvaluie secretul in mijlocul fiecarei reprezentatii:
- Aaaa, uitati, nu e aceeasi palarie!
- Aaaa, uitati, florile sunt ascunse sub masa!
- Aaaa, uitati, are ascunse niste carti in maneca!... si asa mai departe.
Iluzionistul se enerva de fiecare data, dar n-avea ce face. La un moment dat vaporul se scufunda, supravietuind doar iluzionistul si papagalul.
Timp de cateva zile, plutind fiecare pe o scandura, s-au privit plini de dusmanie, fara sa scoata vreun cuvant. Pana la urma, papagalul zice:
- OK, ma dau batut. Unde e vaporul?

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

RE_ REZE_ _ A_ IV


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "REPREZENTATIV"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

12 august 1816
Se naste Ion Ghica

La 12 august 1816 se naste Ion Ghica, personalitate marcanta a celei de-a doua jumatati a secolului al XIX-lea. Economist, matematician, scriitor, pedagog, diplomat si om politic, Ion Ghica a fost prim-ministru de cinci ori: de trei ori al guvernului Romaniei (in 1866, in 1866-1867 si in 1870-1871) si de doua ori între 1859 si 1860, la Iasi si la Bucuresti, in perioada in care tarile romane se unisera intr-un stat, insa pastrau inca doua guverne separate. 

› vrei mai mult