Distractie
Horoscopul zilei
Leu
(23 Iulie - 22 August)
Chiar daca totul pare perfect pentru tine, fii mai atent/a la alimentatie. De cand n-ai mai alergat?
› vrei zodia taCultura generala
Cameleonul pantera (Chamaeleo pardalis) - este specia cea mai mare(60 de cm lungime) dintre cele 80 de specii de cameleoni cunoscuti. El isi modifica culoarea pielii dintr-o clipa in alta, in functie de mediul ambiant in care se gaseste. Sursa: Enciclopedia de Biologie - Editura All
› vrei mai multBancul zilei
O femeie foarte frumoasa are un accident de masina destul de grav cu un barbat.
Masinile lor nu mai sunt decat niste epave. Se tarasc, deci, afara din gramezile de fiare respective si femeia intra in vorba:
- Dumneavoastra sunteti un barbat iar eu o femeie. Uitati-va putin la masinile noastre. N-a ramas nimic din ele si totusi noi nu avem nici o zgarietura. E un semn ca Dumnezeu a vrut sa ne intalnim in felul asta si sa devenim prieteni.
- Sunt de-acord cu dumneavoastra, raspunde barbatul flatat. Trebuie sa fie un semn.
Dupa un moment de tacere, femeia continua:
- Ia uitati, inca un semn. Toata masina mea e facuta praf, dar sticla de vin din interior este intacta. Dumnezeu a vrut cu siguranta sa bem in cinstea acestei sanse unice de-a fi ramas in viata si de a ne fi intalnit.
Ia sticla si o intinde omului. Barbatul o deschide suspicios... si, pana la urma, bea jumatate din ea si o intinde femeii inapoi.
Ea o ia, ii pune dopul la loc si o da din nou barbatului.
- Dumneavoastra nu vreti? intreaba acesta mirat.
- Nu... Eu cred ca o sa astept Politia.
Shop Clopotel.ro
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
_ A_ HIA_ IZA_ _
Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!
Cuvantul era "MAGHIARIZARE"
Joaca din nou.
Shop Clopotel.ro
Evenimentele zilei
14 decembrie 1900
Nasterea mecanicii cuantice
Pe 14 decembrie, anul 1900, fizicianul Max Planck face publica noua sa teorie despre natura energiei, teoria cuantelor, care va sta la baza fizicii moderne. Astfel, el a putut anunta valori pentru numarul lui Avogadro, care reprezinta numarul moleculelor dintr-un mol precum si valoarea unei unitati de sarcina electrica, care erau mult mai precise decat ceea ce se stia pana atunci. Acest eveniment este azi referit ca "nasterea mecanicii cuantice".