Distractie
Horoscopul zilei
Cultura generala
Poate o masca chirurgicala sa opreasca virusurile si bacteriile din aer? Nu. Acestea sunt foarte mici si ar trece lejer prin ochiurile materialului. Totusi, de la om la om, picaturile din respiratie pot fi oprite. Acestea contin virusuri sau bacterii de regula. Deci masca chirurgicala nu confera protectie totala, astfel ca pentru a ne proteja cat mai bine ar trebui sa folosim si alte metode de prevenire cum ar fi spalatul pe maini sau evitarea contactului direct al mainilor cu masca.
› vrei mai multBancul zilei
Un scotian taie creanga din copacul din fata casei. Deodata creanga ii cazu in cap. Din cadere scotianul striga:
- Draga, azi gateste doar pentu tine! Eu mananc la spital.
Vecinul:
- Domnule, cainele dumneavoastra latra toata ziua!
Omul:
- O, dar nu e nimic! Doarme toata ziua!
Ce spune mama broasca puiului ei cind e bonlav?
- Dragul meu, esti cam verde!
Un om gaseste un pinguiun pe strade. Acesta cere ajutorul unui politist. Politistul il sfatuieste sa duca pinguinul la zoo. A doua zi politistul ii vede impreuna.
- Domnule, parca v-am spus sa duceti pinguinul la zoo!
- Da! I-a placut foarte mult! Azi mergem la cinema.
Un om intra intr-un restaurant. Acesta cere o pizza. Chelnerul in intreaba:
- De care pizza doriti, EMO sau normala?
- Pai, aia normala ce face?
- Nimic.
- Si aia EMO?
- Se taie singura.
Shop Clopotel.ro
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
DI_ _ _ I_ IN_ TO_ IU
Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!
Cuvantul era "DISCRIMINATORIU"
Joaca din nou.
Shop Clopotel.ro
Evenimentele zilei
24 ianuarie 1946
Eliminarea armelor atomice sau a altor arme de distrugere in masa
Pe 24 ianuarie 1946 Adunarea Generala a ONU adopta prima rezolutie. Aceasta se refera la utilizarea in scopuri pasnice a energiei atomice si eliminarea armelor atomice sau a altor arme de distrugere in masa. Armele nucleare s-au folosit impotriva oamenilor in anul 1945, in jurul incheierii celui de-Al Doilea Razboi Mondial, cand SUA au aruncat cate o bomba atomica cu fisiune asupra oraselor japoneze Hiroshima si Nagasaki. Primul eveniment a avut loc in dimineata zilei de 6 august 1945. Al doilea eveniment a avut loc dupa trei zile, la 9 august 1945. Folosirea acestor 2 bombe, din care a rezultat moartea imediata a aproximativ 100.000 – 200.000 de oameni (majoritatea civili) si chiar si mai multi cu trecerea timpului, a fost si ramane controversata. Criticii spun ca a fost un act de omucidere in masa inutil, in timp ce altii sunt de parere ca de fapt s-a limitat numarul de victime de ambele parti prin grabirea sfarsitului razboiului si evitarea unor lupte sangeroase pe teritoriul Japoniei; de asemenea se aduce argumentul reducerii inaintarii sovietice (si comuniste) in Asia drept una din consecintele acestor bombe.