Horoscopul zilei

Scorpion
(23 Octombrie - 21 Noiembrie)


Starea de sanatate te poate trimite la medicul de familie pentru un control amanuntit. Poate ca nu este nimic grav, dar ar trebui sa acorzi mai multa atentie alimentatiei si hidratarii.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Glandele sudoripare nu au repartitie uniforma pe suprafata tegumentului. Astfel, in zona axilara, glandele sudoripare au o densitate maxima(300 de glande pe cm patrat) fata de pielea spatelui (100 de glande pe cm patrat), unde se inregistreaza densitatea minima.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Cand romanii au inventat laserul, marile puteri si-au trimis spionii ca sa vada cum folosesc romanii laserul. Si au fost astia prin Moldova si prin Tara Romaneasca si au gasit numai drumuri ca vai de ele (cu inscriptii pe margine "AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRA", oameni saraci si ...ce mai...Romania) si, dezamagiti, au luat-o catre vest. Cum drumul spre casa trecea prin Ardeal, cand sa treaca muntii au vazut un munte plin de oi si numai un cioban la ele.

s-au mirat oamenii si au vrut sa-l intrebe pe tip cum se descurca cu atatea oi:

-Bade, nu sunt cam multe oi? Cum ai grija de toate?

Badea: -No, d'apoi simplu, cu laser.

Raman astia stupefiati.

-Cum dom'le, o tara intreaga nu stie ce sa faca cu laserul si asta, un cioban, i-a si gasit o aplicatie?

-Bade ai putea sa ne faci si noua o demonstratie ca sa nu murim prosti?

-No, io voi face daca mi-oti spune ce e aia..

- Pai, sa ne arati si noua cum pazesti oile cu laser...

- Aaa, apoi ii simplu: LASEEEER , CUTZU NA!

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

_ O_ IN_ _ IUNE


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "DOMINATIUNE"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

16 august 2004
Sonda Cassini-Huygens descopera doua luni ale lui Saturn

Saturn


La 16 august 2004 sonda spatiala Cassini-Huygens descopera doua luni ale lui Saturn. Misiunea Cassini–Huygens a fost lansata în data de 15 octombrie 1997, fiind compusa din sonda orbitala Cassini (NASA) si sonda de aterizare Huygens (ESA). Pentru manevre de asistenta gravitationala, misiunea a trecut pe langa Venus de doua ori (26 aprilie 1998, 24 iunie 1999), Pamant (18 august 1999) si Jupiter (30 decembrie 2000). Dupa aproape 7 ani de calatorie prin Sistemul Solar, sonda a intrat pe orbita planetei Saturn in data de 1 iulie 2004. Datele transmise au stat la baza a 3948 studii stiintifice publicate pana acum, iar cercetatorii asteapta înca ultimele "cuvinte" ale sondei privind atmosfera lui Saturn. Impreuna cu Voyager,  misiunea Cassini-Huygens este una dintre cele mai de succes din istoria de pana acum a explorarii spatiului. Testeaza-ti cunostintele despre Saturn in sectiunea Teste din site-ul clopotel.ro


Saturn

› vrei mai mult