Horoscopul zilei

Fecioara
(23 August - 21 Septembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Argumente pentru care Pluto nu mai este considerata planeta sunt: 1. Este mult mai mica (avand masa chiar de cinci ori mai mica decat Luna); 2. Orbita lui Pluto intersecteaza orbita planetei Neptun (pentru o perioada de 20 de ani din cei aproximativ 248 de ani cat dureaza miscarea sa de revolutie). Nicio alta planeta nu intersecteaza orbita altei planete. Doar cometele si asteroizii fac acest lucru); 3. Nu a curatat spatiul cosmic din vecinatatea orbitei sale, adica se intalneste in mod regulat cu asteroizi aflati in apropierea orbitei sale.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Doi ardeleni stateau de vorba:
- Ba, io nu mai pot! De cand cu emisiunile aste cu gatit, muierea mea o luat-o razna! Ieri o facut ciorba de fasole cu smochine. Smochine, ba, smochine!
- Mie-mi zici? A mea o pus piersici in tocanita de cartofi... cica sa-i dea un fleivar modern...
- Mi-i si frica sa vin acasa, ca cine stie ce blestamatie pune pe masa. O trebuit sa mananc mamaliga cu rodii... Cu rodii, ba, cu rodii!
- Io mananc pe ascuns, ca mi-i mila s-o jignesc... O facut sarmale umplute cu creveti. Am asteptat sa adoarma ca sa mananc un parizer cinstit...
- A mea i-o pus la prunc la scoala pita cu untura si cu rucola...
- Asta nu-i nimic: am tinut pomana dupa ma-sa si o facut coliva cu mascarpone si sirop de artar... flambata!
- Ba.
- Da, ba.
- Atata am vorbit de mancare, ca amu mi s-o facut sete!
- Ie, si mie...
- No, hai sa merem la crasma, sa puscam niste shot-uri de Jagermeister!

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

R_ _ H_ _ _ T_ R_ U


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "RECHIZITORIU"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

10 februarie 1923
Se stinge din viata fizicianul Wilhelm Conrad Rontgen, descoperitorul razelor X

La 10 februarie 1923 trece in nefiinta fizicianul german Wilhelm Conrad Rontgen, descoperitorul razelor X. Ca profesor al universitatii Würzburg, studiind descarcarile electrice in tuburi vidate, a descoperit in anul 1895 emisia unor radiatii penetrante, pe care le-a numit radiatii X care, dupa moartea sa si in pofida testamentului sau, au fost denumite raze Rontgen. In anul 1901 a fost distins cu Premiul Nobel pentru Fizica. Motivatia juriului Nobel: "ca apreciere pentru serviciile extraordinare oferite prin descoperirea remarcabilelor raze". 

› vrei mai mult