Horoscopul zilei

Pesti
(19 Februarie - 20 Martie)


Ai posibilitatea sa te implici in noi activitati, care ti-ar putea aduce satisfactii. Ai multe idei si planuri, dar cel mai bine ar fi sa astepti momentul potrivit pentru a le pune in practica.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Cea mai mica specie de urs este considerat a fi ursul soare. Adultii au o lungime de 1-1,4m si o greutate de pana la 65 kg. Arealul lor se intinde din India pana in Indonezia. Ursul soare este vanat mai ales pentru fierea sa care contine substante folosite in vindecarea unor boli. De aceea in ultimul timp numarul acestor animale a scazut foarte mult.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un betiv, dupa ce a consumat o cantitate relativa de alcool iese afara din bar pentru a se mai desmetici putin. La scurt timp iese un alt betiv din bar, iar primul, pentru a vedea cat este de beat, il intreaba pe cel din urma:
- Vezi tu luna aia de pe cer? -
- Care? Aia sau cealalta?
- Inca stau bine, gandi in sinea lui si reintra in bar sa mai bea.
Dupa un timp iese iarasi pentru mai lua putin aer si vede un alt betiv iesind pe usa barului si il intreba si pe acesta:
- Vezi luna de pe cer cat e de mare?
- Care dintre celetrei?Ii raspunse clatinanduse
Fara sa ezite merge sa mai goleasca ceva pahare. In cele din urma ajuns la capatul puterilor iese iarasi si vede unul care se clatina din toate balamalele si se tinea cu o mana de gard, si il intreba si pe acesta:
- Vezi luna aia de pe cer?
- De pe care rand?

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

_ RU_ CH_ A_ 


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "TRUNCHIAT"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

16 august 2004
Sonda Cassini-Huygens descopera doua luni ale lui Saturn

Saturn


La 16 august 2004 sonda spatiala Cassini-Huygens descopera doua luni ale lui Saturn. Misiunea Cassini–Huygens a fost lansata în data de 15 octombrie 1997, fiind compusa din sonda orbitala Cassini (NASA) si sonda de aterizare Huygens (ESA). Pentru manevre de asistenta gravitationala, misiunea a trecut pe langa Venus de doua ori (26 aprilie 1998, 24 iunie 1999), Pamant (18 august 1999) si Jupiter (30 decembrie 2000). Dupa aproape 7 ani de calatorie prin Sistemul Solar, sonda a intrat pe orbita planetei Saturn in data de 1 iulie 2004. Datele transmise au stat la baza a 3948 studii stiintifice publicate pana acum, iar cercetatorii asteapta înca ultimele "cuvinte" ale sondei privind atmosfera lui Saturn. Impreuna cu Voyager,  misiunea Cassini-Huygens este una dintre cele mai de succes din istoria de pana acum a explorarii spatiului. Testeaza-ti cunostintele despre Saturn in sectiunea Teste din site-ul clopotel.ro


Saturn

› vrei mai mult