Distractie
Horoscopul zilei
Cultura generala
Un grup de cercetatori a stabilit ca ursii polari sunt dotati cu niste ochelari de soare naturali. Ochii lor sunt aparati de o membrana care are rolul de a atenua lumina orbitoare reflectata de zapezile nordului.
› vrei mai multBancul zilei
Un iluzionist lucra pe un vapor. In fiecare saptamana dadea o reprezentatie. De fiecare data spectatorii erau altii, asa ca isi permitea sa face mereu aceleasi scamatorii.
Singura problema era papagalul capitanului, care incetul cu incetul a inceput sa priceapa care sunt trucurile. Si, la un moment dat, s-a apucat sa dezvaluie secretul in mijlocul fiecarei reprezentatii:
- Aaaa, uitati, nu e aceeasi palarie!
- Aaaa, uitati, florile sunt ascunse sub masa!
- Aaaa, uitati, are ascunse niste carti in maneca!... si asa mai departe.
Iluzionistul se enerva de fiecare data, dar n-avea ce face. La un moment dat vaporul se scufunda, supravietuind doar iluzionistul si papagalul.
Timp de cateva zile, plutind fiecare pe o scandura, s-au privit plini de dusmanie, fara sa scoata vreun cuvant. Pana la urma, papagalul zice:
- OK, ma dau batut. Unde e vaporul?
Shop Clopotel.ro
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
DISCRIMI_ A_ ORIU
Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!
Cuvantul era "DISCRIMINATORIU"
Joaca din nou.
Shop Clopotel.ro
Evenimentele zilei
24 ianuarie 1946
Eliminarea armelor atomice sau a altor arme de distrugere in masa
Pe 24 ianuarie 1946 Adunarea Generala a ONU adopta prima rezolutie. Aceasta se refera la utilizarea in scopuri pasnice a energiei atomice si eliminarea armelor atomice sau a altor arme de distrugere in masa. Armele nucleare s-au folosit impotriva oamenilor in anul 1945, in jurul incheierii celui de-Al Doilea Razboi Mondial, cand SUA au aruncat cate o bomba atomica cu fisiune asupra oraselor japoneze Hiroshima si Nagasaki. Primul eveniment a avut loc in dimineata zilei de 6 august 1945. Al doilea eveniment a avut loc dupa trei zile, la 9 august 1945. Folosirea acestor 2 bombe, din care a rezultat moartea imediata a aproximativ 100.000 – 200.000 de oameni (majoritatea civili) si chiar si mai multi cu trecerea timpului, a fost si ramane controversata. Criticii spun ca a fost un act de omucidere in masa inutil, in timp ce altii sunt de parere ca de fapt s-a limitat numarul de victime de ambele parti prin grabirea sfarsitului razboiului si evitarea unor lupte sangeroase pe teritoriul Japoniei; de asemenea se aduce argumentul reducerii inaintarii sovietice (si comuniste) in Asia drept una din consecintele acestor bombe.