Distractie
Horoscopul zilei
Cultura generala
Bobul de fasole este toxic, mai ales fasolea rosie. Boabele de fasole contin o substanta toxica numita fitohemaglutinina. Consumul a doar 5 boabe crude poate duce la greata, voma si diaree; efectele trec dupa 4-5 ore. Din aceasta cauza, fasolea trebuie fiarta pentru cel putin 10 minute pentru a se distruge fitohemaglutinina. Aceeasi toxina este continuta si de plantele tinere de fasole si de alte plante cu boabe. De asemenea, fasolea mai contine si o serie de inhibitori ai tripsinei, o enzima secretata de pancreas care ajuta la digestia usoara a hranei consumate.
› vrei mai multBancul zilei
Un tip speriat intra intr-un restaurant:
- Al cui este pitbull-ul de la intrare?
Un tip ii raspunde plictisit:
- Este al meu, care-i problema?
- Sunt dezolat, dar caniche-ul meu tocmai l-a ucis pe al dv.
- Imposibil, cainele meu sa fie omorat de un caniche... Ma faceti sa rad. Cum se poate ca o javra prapadita sa-i faca asta fiarei mele?
- Cred ca pitbull-ul dv. s-a inecat in timp ce imi manca caniche-ul.
Shop Clopotel.ro
![Arkham Horror: The Card Game - The Labyrinths of Lunacy](http://www.redgoblin.ro/64670/arkham-horror-the-card-game-the-labyrinths-of-lunacy.jpg)
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
# Numar de greseli ramase: 1
MA_ HIARI_ ARE
Alege o litera de mai jos:
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Shop Clopotel.ro
![Arkham Horror: The Card Game - The Labyrinths of Lunacy](http://www.redgoblin.ro/64670/arkham-horror-the-card-game-the-labyrinths-of-lunacy.jpg)
Evenimentele zilei
10 februarie 1923
Se stinge din viata fizicianul Wilhelm Conrad Rontgen, descoperitorul razelor X
La 10 februarie 1923 trece in nefiinta fizicianul german Wilhelm Conrad Rontgen, descoperitorul razelor X. Ca profesor al universitatii Würzburg, studiind descarcarile electrice in tuburi vidate, a descoperit in anul 1895 emisia unor radiatii penetrante, pe care le-a numit radiatii X care, dupa moartea sa si in pofida testamentului sau, au fost denumite raze Rontgen. In anul 1901 a fost distins cu Premiul Nobel pentru Fizica. Motivatia juriului Nobel: "ca apreciere pentru serviciile extraordinare oferite prin descoperirea remarcabilelor raze".