Horoscopul zilei

Pesti
(19 Februarie - 20 Martie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Exista peste 200 de specii diferite de animale marsupiale in Australia, Tasmania si Noua-Guinee. In America de Nord si de Sud exista aproximativ 75 de specii.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Doi tipi voiau sa mearga la baut, dar nu aveau decit un dolar. Unul din ei se uita catre o toneta cu hot-dog din apropiere si subit ii vine inspiratia. Cheltuie dolarul pe hot-dog. Arunca chifla si isi baga hot-dog-ul in pantaloni.
- Mergem intr-un bar, comandam doua beri si le bem. Cind barmanul ne va cere banii, eu voi scoate hot-dog-ul pe slit. Tu vei cadea in genunchi si vei incepe sa-l sugi. Barmanul va fi asa scirbit, ca ne va da afara din bar.
Intra ei intr-un bar si chestia merge ca prin farmec. Dupa al saptelea bar, cind amindoi erau beti bine, unul din ei incepe sa se plinga:
- Am inceput sa fac vinatai de cite ori m-am aruncat in genunchi!
Prietenul ii raspunse:
- Tu zici ca ai probleme? Eu am pierdut hot-dog-ul acum patru baruri!

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 5 out of 6   # Numar de greseli ramase: 1

_ _ M_ _ AT_ U_ E


Alege o litera de mai jos:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chestii distractive

Evenimentele zilei

30 septembrie 1790
Se stinge din viata Nicolae Mavrogheni, domnitor fanariot din tara Romaneasca

La 30 septembrie 1790 trece in nefiinta Nicolae Mavrogheni, domnitor fanariot din tara Romaneasca (1786 – 1790). Originar din insula Paros, Mavrogheni a ajuns domn cu ajutorul lui Gazi Hasan pasa, comandantul flotei otomane al carei dragoman era. Numirea acestui "galiongiu" (galion = corabie mare, galera) n-a fost deloc bine vazuta nici de boieri, nici de norod, si de aici un sir intreg de pamflete, piese de teatru sau versuri menite a ridiculiza politica si masurile acestuia. Pe 30 septembrie 1790 a fost spanzurat/decapitat din ordinul lui Hassan Pasa pentru insubordonarea fata de Imperiul Otoman. A ramas in istoria Bucurestiului printr-o excentricitate a sa, de a polei cu aur coarnele cerbilor de la trasura sa. De asemenea, la capatul Podului Mogosoaiei (langa Muzeul taranului Roman) a construit o biserica ce a dainuit pana astazi. Este de asemenea unul dintre cei care au contribuit la dezvoltarea - modesta si primitiva, totusi, si doar pentru cativa boieri ai vremii - a alimentarii cu apa printr-un sistem de conducte. Sursa: ro.wikipedia.org

› vrei mai mult