Horoscopul zilei

Balanta
(22 Septembrie - 22 Octombrie)


Echilibrul emotional va fi puternic zdruncinat astazi cand vei fi pus/a in fata unei nedreptati evidente. Chiar daca ai slabe sanse sa iti revii din aceasta situatie, tot trebuie sa incerci! Nu te lasa dominat de emotii!

› vrei zodia ta

Cultura generala

Busola indica doar polii magnetici, nu si cei geografici. Nordul geografic este punctul cel mai nordic al Pamantului si e stabilit in urma miscarii de rotatie a Pamantului fiind plasat pe axa de rotatie (Polul Nord). Din acest motiv Nordul geografic e stabil in timp. Nordul magnetic (cel indicat de busola) e stabilit in functie de magnetismul Pamantului (liniile campului magnetic care converg) si nu este stabil in timp; de asemenea, Nordul magnetic NU se afla intr-o pozitie precisa. Polul Nord magnetic se afla la o distanta de aproximativ 1.600 de km mai la sud de cel geografic, in nordul Canadei (Golful Hudson) si se aproximeaza ca s-a miscat mai mult de 1.000 de km catre Siberia, potrivit Universitatii Oregon State. Declinatia se micsoreaza cu aproape 1 grad, la fiecare 7 ani.

› vrei mai mult

Bancul zilei

- Va temeti de criza financiara?
- Dupa 30 de ani de casnicie, nu ma mai tem de nimic!

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

DI_ C_ IMINATO_ IU


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "DISCRIMINATORIU"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

17 decembrie 1863
In Principatele Unite ale Moldovei si Valahiei a fost votata "Legea secularizarii averilor manastiresti"

Alexandru Ioan Cuza


La 17 decembrie 1863 este votata "Legea secularizarii averilor manastiresti". In urma aplicarii ei, 25% din teritoriul tarii devenea patrimoniul statului. Secularizarea averilor manastiresti a fost, alaturi de reforma agrara, una dintre reformele fundamentale adoptate de Alexandru Ioan Cuza pentru modernizarea Principatelor Unite ale Moldovei si Valahiei. Masura adoptata de catre guvernul Mihail Kogalniceanu raspundea unor cerinte mult mai vechi ale revolutiei de la 1848 si a Adunarilor ad-hoc. 

› vrei mai mult