Distractie
Horoscopul zilei
Balanta
(22 Septembrie - 22 Octombrie)
Trebuie sa ai mai multa grija de sanatatea ta pentru ca altfel, nu e exclus sa ajungi la doctor! Daca simti ca nu ai forta, trebuie sa iei legatura cu medicul tau de familie.
› vrei zodia taCultura generala
Ursul Panda - numit si marele Panda sau ursul de Bambus, traieste doar in R.P. Chineza si in special in Tibet, hranindu-se cu muguri, frunze si maldite de bambus. Lungimea sa atinge 2 m, iar greutatea depaseste 150 de kg. Sursa: Enciclopedia de Biologie - Editura All
› vrei mai multBancul zilei
Bula avea un Trabant, iar prietenul sau Strula avea un Ferarri.
Intr-o zi, Bula ramane inpotmolit cu Trabantul in noroi si-l cheama pe Strula sa-l tracteze.
Cand ajung pe autostrada, Strula ii zice lui Bula:
- Bula, cand merg prea tare sa claxonezi.
Pe autostrada, Strula uita de Bula si cu al sau Ferarri se ia la intrecere cu unul ce avea un Masserati.
Cuprins de betia vitezei, baga 130 de km/h, 140, 180, 220....
Speriat, Bula incepe sa claxoneze cat putea de mult, doar doar i-ar aminti de el.
A doua zi, pe prima pagina a ziarulelor, a aparut stirea de senzatie ca doua masini de mare viteza s-au luat la intrecere pe autostrada, iar un Trabant claxona in spatele lor pentru a-i depasi!
Shop Clopotel.ro
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
MAGH_ A_ _ ZA_ E
Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!
Cuvantul era "MAGHIARIZARE"
Joaca din nou.
Shop Clopotel.ro
Evenimentele zilei
13 ianuarie 1918
Rusia rupe relatiile diplomatice cu Romania
La 13 ianuarie 1918, dupa un ultimatum (3 ianuarie), Consiliul Comisarilor Poporului al Uniunii Republicilor Sovietice Socialiste (guvernul bolsevic rus condus de Vladimir Ilici Lenin) rupe relatiile diplomatice cu Romania, intre cele doua tari intervine practic starea de razboi. La punctul 2 al declaratiei se arata ca tezaurul in aur al Romaniei aflat la Moscova "nu va mai putea fi obtinut de oligarhia romana, Consiliul Comisarilor asumandu-si raspunderea pentru conservarea si remiterea in mainile poporului roman". Tezaurul nu a fost restitut Romaniei nici pana in ziua de astazi. Tezaurul roman a fost trimis în Rusia in timpul Primului Razboi Mondial cu scopul de a fi adapostite de armatele Puterilor Centrale, care ocupasera o parte insemnata a Romaniei si amenintau sa ocupe intreg teritoriul national.