Horoscopul zilei

Pesti
(19 Februarie - 20 Martie)


E o perioada linistita apentru tine, tinand cont ca ai trecut prin multe situatii neplacute. Bucura-te, o meriti!

› vrei zodia ta

Cultura generala

Capul omului este format din 29 de oase. Neurocraniul este compus din 8 oase; bine sudate, pentru a proteja creierul la actiunile din exterior. Alte 14 oase intra in formarea fetei (craniul visceral); in cele doua urechi mai exista cate 3 oscioare auditive, iar ultimul os este mandibula.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Bula si cel mai bun prieten al sau se intorc acasa dupa o noapte petrecuta prin baruri.Nu mai au nici un sfant prin buzunare.Merg ce merg si la un moment dat trec pe langa un depou de autobuze.Lui Bula ii trece prin cap o idee stralucita:"Hai sa furam un autobuz,mergem cu el pana acasa si apoi il abandonam acolo'.Prietenul este incantat de idee si se duce in depou,in timp ce Bula ramane de sase.Dupa jumatate de ora disperat Bula se duce dupa prietenul sau:"Ce faci aici?!Acum se faceziua si vin astia la lucru..."Prietenul ii spune:"Dar nu gasesc un 311 pe nicaieri!""Idiot mai esti!Fura si tu un 336,mergem pana in Rosetti si de acolo mai avem putin de mers pe jos

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

RE_ _ I_ ITORI_ 


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "RECHIZITORIU"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

4 ianuarie 1809
Se naste Louis Braille, inventatorul alfabetului pentru nevazatori

Alfabetul Braille


La 4 ianuarie 1809 se naste Louis Braille, pedagog francez, inventatorul alfabetului pentru nevazatori ce ii poarta numele, Braille. La varsta de 3 ani, in 1812, in urma unui accident produs in atelierul de pielarie al tatalui sau, isi pierde vederea. Din 1822 Braille experimenteaza procedeul "scrierii nocturne" elaborat de Charles Barbier si incepe cercetarile sale pentru elaborarea unui nou sistem de scriere pentru nevazatori, terminand alfabetul Braille in 1824. Studiaza algebra, gramatica si geografia, iar in 1827 transcrie in Braille elementele de gramatica. In 1828 aplica sistemul propriu si la notatia muzicala.  

› vrei mai mult