Horoscopul zilei

Balanta
(22 Septembrie - 22 Octombrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Batalia de la Stalingrad (azi redenumit Volgograd) s-a desfasurat in Al Doilea Razboi Mondial, batalia fiind considerata cea mai sangeroasa din istoria omenirii si poate cea mai mare. Batalia a fost marcata de brutalitate si de lipsa de grija pentru populatia civila, manifestate de ambele parti angrenate in conflict. Batalia de la Stalingrad a provocat moartea mai multor rusi (militari si civili) decat cati cetateni au pierdut SUA si Marea Britanie impreuna, in toata perioada razboiului. Fortele Axei au pierdut aproximativ un sfert din efectivul total de pe frontul de rasarit si nu si-au mai revenit niciodata de pe urma acestei infrangeri.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un tip mergea prin desert pe o camila, de vreo doua saptamani. Ramasese fara apa, fara mancare si suferea ingrozitor din cauza caldurii. La un moment dat, trece unul, fugind, pe langa el. Mai merge, ce mai merge si vede pe altul alergand. Si tot asa. La un moment dat, se ia dupa unul si il intreaba:
-De ce fugi dom'le in halul asta?
-Lasa-ma dom'le ca fug.
-Pai vad, dar de ce?
-Pai alergand, se formeaza niste curenti in jurul meu, care fac racoare si nu mai sufer de caldura.
-Interesanta, idee! isi zice omul nostru. Se suie pe camila si o indeamna sa mearga mult mai repede. Si intr-adevar se face mai racoare. Si merge el asa un timp, iar apoi camila cade lata jos de oboseala. Se uita omul la ea, incearca sa o scoale - nimic.
-Hmmm, isi zice el, se pare ca a inghetat de tot.

› vrei mai mult

Shop Clopotel.ro

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea



VALIDITATEA



Felicitari!!!  Ai castigat!!!


Joaca din nou

Chestii distractive

Shop Clopotel.ro

Evenimentele zilei

29 noiembrie 1813
Chimistul francez Bernard Courtois descopera iodul

La 29 noiembrie 1813 chimistul francez Bernard Courtois descopera iodul. Iodul este un oligoelement esential pentru organismul uman, fiind indispensabil pentru sinteza hormonilor tiroidieni. Carenta sau excesul de iod au efecte nocive asupra organismului. Carenta cronica de iod determina scaderea sintezei de hormoni tiroidieni, cu gusa endemica si manifestari clinice de hipotiroidie (mixedem, nanism tiroidian, cretinism etc.), iar excesul de iod determina manifestari de hipertiroidie (exoftalmie, iritabilitate, hiperfagie, tulburari de ritm cardiac etc.).

› vrei mai mult