Horoscopul zilei

Capricorn
(21 Decembrie - 19 Ianuarie)


Azi ti-ai promis vei face miscare pentru a-ti imbunatati conditia fizica. Stii ca in ultimul timp ai neglijat aceasta activitate.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Peste 97% din apa de pe Pamant se gaseste in oceane. Totodata, mai bine de 70% din apa "dulce" se gaseste in calotele glaciare din Antarctica si Groenlanda. Din intreaga cantitate de apa a planetei doar (2,7%) o reprezinta apa dulce. Dar daca se are in vedere faptul ca numai 0,46% din volumul de apa dulce poate fi utilizat direct (restul fiind reprezentat de vaporii de apa din atmosfera, izvoare subterane, ghetari, zapada sau aisberguri) apa dulce disponibila pentru utilizare reprezinta de fapt numai 0,0124% din intreaga cantitate de apa a planetei. De retinut, ca ponderea apei din rauri, cu precadere utilizata in activitatea umana, este deosebit mica (0,01% din apa dulce si 00027% din volumul total de apa de pe planeta).

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un barman era atat de sigur ca e cel mai puternic om din zona incat a pus in bar un afis cu un pariu permanent: cine poate sa mai stoarca o picatura dintr-o lamaie stoarsa de el primeste bautura gratis pe viata.
Intr-o zi apare un prapadit slab si cu ochelari si spune:
- As vrea ss incerc si eu!
Dupa ce s-au potolit rasetele, barmanul ia o lamaie, o stoarce si i-o da omului. Acesta o ia, o strange si mai stoarce cinci picaturi din ea, lasand muta pe toata lumea din bar. Barmanul, stupefiat, accepta ca a pierdut si il intreaba pe om:
- Unde lucrezi? Tai lemne, ridici greutati sau ce faci?
- A, nu, sunt contabil la fisc.

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

R_ CHIZITORIU


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "RECHIZITORIU"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

8 ianuarie 1942
Se naste Stephen Hawking

La 8 ianuarie 1942 se naste Stephen William Hawking, fizician englez, teoretician al originii universului si unul dintre cei mai mari cosmologi ai vremurilor, profesor la catedra de matematica de la Universitatea Cambridge. Principalele domenii de cercetare sunt cosmologia teoretica, relativitatea generala si mecanica cuantica. in 1963, la varsta de 21 de ani, Hawking observa pentru prima data o slabiciune a muschilor. in urma unui examen medical, se constata o boala progresiva de neuron motor, afectiune cunoscuta sub numele de scleroza laterala amiotrofica. I se dau maximum 2 ani de trait. Hawking nu cedeaza, continua sa lucreze, in ciuda agravarii continue a invaliditatii. Paralizia progreseaza si, cu timpul, devine complet imobilizat, isi pierde vocea si este constrans sa comunice cu ajutorul unui computer sofisticat (conceput special pentru el de un prieten), care poate fi controlat cu miscari ale capului si globilor oculari, la o viteza de cincisprezece cuvinte pe minut. Infirmitatea nu il poate impiedica sa isi continue activitatea didactica si stiintifica. Se stinge din viata la data de 14 martie 2018. Impreuna cu fiica sa, Lucy Hawking a scris seria de carti George si Universul. Afla mai multe din articolul Pentru ce a ramas cunoscut celebrul om de stiinta Stephen Hawking.


Stephen Hawking

› vrei mai mult