Horoscopul zilei

Pesti
(19 Februarie - 20 Martie)


Dimineata va incepe excelent pentru tine si vei simti ca poti face fata oricarei provocari. Cu toate acestea, nu te grabi sa intervii in anumite activitati care nu te privesc in mod direct, pentru ca poti avea de suferit!

› vrei zodia ta

Cultura generala

Un stol de 1000 de grauri cu puii lor pot sa nimiceasca intr-o luna 22 tone de lacuste, iar o cucuvea mananca intr-o vara 1000 de soareci de camp, facandu-se astfel o economie de o tona de cereale.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un lord, trecand pe langa un cershetor, ii arunca 5 lire shi ii spune:
-Ia, omule shi bea un wisky in sanatatea mea!
-Sir, dar eu nu obishnuiesc sa beau! ii raspunde cershetorul, cam tzafnos.
-In acest caz, poftim 10 lire sa-tzi cumperi tzigari.
-Sir, dar eu nu sun fumator!
-In regula, am intzeles! Uite 50 de lire, du-te la o casa de tolerantza si alege-tzi cea mai frumoasa femeie!
-Sir, nu va suparatzi, dar prefer sa nu am de-aface cu asemenea femei!
-Ei, omule, in cazul acesta ia 100 de lire shi du-te la sotzia mea, sa vada shi ea in ce hal ajunge un barbat care nu bea, nu fumeaza shi nu merge la fe-mei!

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

REPREZE_ _ _ _ IV


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "REPREZENTATIV"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

18 octombrie 1839
Se naste savantul chimist roman Nicolae Teclu

La 18 octombrie 1839 se naste savantul chimist roman Nicolae Teclu, a inventat tipul de arzator "becul Teclu". A devenit celebru in toata lumea prin cele 60 de descoperiri si peste 50 de lucrari originale din domeniul chimiei. Nicolae Teclu a inventat, in 1900, becul de laborator, cu reglare a curentului de aer si gaz, bec de gaz cu regulator, care-i poarta numele. Inventia a fost brevetata in Austria si realizata de firma vieneza W.J. Rohrbeck’s Nachtolger si, la Leipzig, de catre firma Franz Hugershoff. „Becul Teclu" este folosit si astazi in toate laboratoarele din lume si este asemanator cu becul Bunsen, dar reglarea admisiei se face cu un obturator conic si, in felul acesta, se obtine un amestec mai bun al aerului cu gazul si o temperatura mai inalta. Testeaza-ti cunostintele despre mari inventatori in sectiunea Teste din site-ul clopotel.ro

› vrei mai mult