Horoscopul zilei

Pesti
(19 Februarie - 20 Martie)


Dimineata va incepe excelent pentru tine si vei simti ca poti face fata oricarei provocari. Cu toate acestea, nu te grabi sa intervii in anumite activitati care nu te privesc in mod direct, pentru ca poti avea de suferit!

› vrei zodia ta

Cultura generala

In anul 1912 se scufunda Titanicul, cea mai mare nava maritima de pasageri la acea vreme. Un numar mare de barbati au murit din cauza protocolului "femeile si copiii intai". Cele mai multe dintre barcile de salvare nu au fost ocupate la capacitatea lor maxima, acestea ramanand mai mult goale. Prima barca a fost lansata cu numai 12 pasageri, desi barcile fusesera testate pentru greutatea a 70 de barbati. In urma naufragiului si-au pierdut viata 1514 persoane din 2228 in unul din cele mai cumplite dezastre maritime pe timp de pace din istorie.

› vrei mai mult

Bancul zilei

In razboiul din Irak au iesit in evidenta multi soldati curajosi, in preponderenta romani. Unul dintre ei, fiind intrebat care au fost motivele care l-au determinat sa se inroleze el raspunde:
"Pai... imi iubesc mult patria si am vrut sa dovedesc acest lucru. De asemenea am considerat ca ii pot ajuta pe sarmanii oameni... dar principalul motiv a fost ca m-am imbatat.

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

_ OMI_ ATIU_ _ 


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "DOMINATIUNE"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

18 octombrie 1839
Se naste savantul chimist roman Nicolae Teclu

La 18 octombrie 1839 se naste savantul chimist roman Nicolae Teclu, a inventat tipul de arzator "becul Teclu". A devenit celebru in toata lumea prin cele 60 de descoperiri si peste 50 de lucrari originale din domeniul chimiei. Nicolae Teclu a inventat, in 1900, becul de laborator, cu reglare a curentului de aer si gaz, bec de gaz cu regulator, care-i poarta numele. Inventia a fost brevetata in Austria si realizata de firma vieneza W.J. Rohrbeck’s Nachtolger si, la Leipzig, de catre firma Franz Hugershoff. „Becul Teclu" este folosit si astazi in toate laboratoarele din lume si este asemanator cu becul Bunsen, dar reglarea admisiei se face cu un obturator conic si, in felul acesta, se obtine un amestec mai bun al aerului cu gazul si o temperatura mai inalta. Testeaza-ti cunostintele despre mari inventatori in sectiunea Teste din site-ul clopotel.ro

› vrei mai mult