Horoscopul zilei

Capricorn
(21 Decembrie - 19 Ianuarie)


Este o zi buna pentru a incepe activitati noi, mai ales cu prietenii. Capacitatea de comunicare este excelenta si te va ajuta sa legi cu usurinta noi prietenii. Totusi, e bine sa nu iei decizii importante de unul singur.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Germania este considerata tara muzicienilor, poetilor si ganditorilor (Bach, Beethoven, Goethe, Handel, Schumann, Brahms, Wagner, Kant, Hegel, Schopenhaue sau Nietzsche).

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un elev se duce la cantina si singurul loc liber este langa un profesor .Neavand ce face se aseaza acolo. Profesorul spune:
-Porcul porumbelului nu-i este prieten.
Studentul zice:
-Bine atunci eu am zburat.
Fiind nervos,profesorul la examen ii pune cele mai grele intrebari dar studentul raspunde la toate .In cele din urma profeorul il intreaba:
-Vezi pe drum un sac de minte si unul d ebani .Pe care il iei?
-Pe cel cu bani.
-Eu l-as lua pe cel cu minte.
-Fiecare cu ce-i trebuie.
- profesorul enervanduse ii scrie pe lucrare bou.
Studentul se duce si il intreaba:
-Domnule profesor v-ati semnat dar nu ati trecut nota.

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

T_ UNCHI_ T


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "TRUNCHIAT"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

18 octombrie 1839
Se naste savantul chimist roman Nicolae Teclu

La 18 octombrie 1839 se naste savantul chimist roman Nicolae Teclu, a inventat tipul de arzator "becul Teclu". A devenit celebru in toata lumea prin cele 60 de descoperiri si peste 50 de lucrari originale din domeniul chimiei. Nicolae Teclu a inventat, in 1900, becul de laborator, cu reglare a curentului de aer si gaz, bec de gaz cu regulator, care-i poarta numele. Inventia a fost brevetata in Austria si realizata de firma vieneza W.J. Rohrbeck’s Nachtolger si, la Leipzig, de catre firma Franz Hugershoff. „Becul Teclu" este folosit si astazi in toate laboratoarele din lume si este asemanator cu becul Bunsen, dar reglarea admisiei se face cu un obturator conic si, in felul acesta, se obtine un amestec mai bun al aerului cu gazul si o temperatura mai inalta. Testeaza-ti cunostintele despre mari inventatori in sectiunea Teste din site-ul clopotel.ro

› vrei mai mult