Horoscopul zilei

Leu
(23 Iulie - 22 August)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Libelulele isi depun ouale in apa, iar cand se transforma in nimfe, acestea traiesc in mediul acvatic pana la doi ani. In timpul petrecut in aceasta stare, vaneaza insecte mici si larve, in special de tantar. In functie de temperatura apei si de cantitatea de hrana, unele specii pot sta in stadiu de nimfa chiar si cinci ani; vor naparli de 10 sau mai multe ori si pe masura ce cresc se pregatesc sa se indrepte spre suprafata apei si sa se transforme in libelule firave si gratioase.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Sotul isi insoteste sotia la cumparaturi intr-un supermarket. Si-n timp ce impinge fara chef caruciorul, ajunge la raionul de bere.
Ochii i se lumineaza. Oferta la Heineken! "cumpara azi o lada de heineken si-n loc de 40 lei platesti doar 20". Entuziasmat apuca lada s-o bage-n carucior.
- Heeei!! Ce faci? Intreaba nervoasa sotia.
- Pai draga mea, e oferta: cu 20 lei imi iau o lada de bere!
- Suntem in criza dragule, nu ne putem permite! Las-o acolo. Cu amaraciune-n suflet, barbatul renunta la berea lui preferata si-si continua fara chef plimbarea prin magazin. La un moment dat ajung la raionul Cosmetice. Femeia apuca o crema de fata din raft si da s-o bage in carucior.
- Heeei! ce faci? sare furios sotul!
- Pai dragul meu, asta e crema mea preferata, ma face sa arat frumoasa si costa doar 40 lei.
- La Naiba!! Si Heinekenul te face sa pari frumoasa si e la jumate de pret!!!

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

_ OMI_ _ TIU_ E


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "DOMINATIUNE"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

1 noiembrie 1928
Ziua Radioului National

Radio


Sarbatorita an de an la 1 noiembrie, Ziua radioului national marcheaza inaugurarea postului national de radio, in anul 1928. Astfel, la 1 noiembrie 1928, la ora 17.00, profesorul Dragomir Hurmuzescu, promotorul radiofoniei romanesti, care, ulterior, a devenit presedinte al Consiliului de Administratie al Societatii de Difuziune Radiotelefonica, rostea primele cuvinte cu care a debutat prima emisiune radio: "Alo, Alo, aici Radio Bucuresti, Romania". Acesta a fost urmat de un recital de versuri compuse de Horia Furtuna, in care Radioul romanesc era definit "Un suflet nou". Prima crainica a fost Margareta Marinescu.

› vrei mai mult