Horoscopul zilei

Fecioara
(23 August - 21 Septembrie)


Daca ai nevoie de niste bani, nu ezita sa le ceri prietenilor. Acum e momentul sa afli cine iti sare in ajutor!

› vrei zodia ta

Cultura generala

Chrysopa Carnea este o insecta benefica plantelor. Desi adultii se hranesc cu miere de nectar, polen si afide, larvele sunt pradatori activi si se hranesc cu afide si alte insecte mici. Aceasta insecta este folosita in combaterea biologica a daunatorilor de insecte pe culturi.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Copilul unor evrei nu invata deloc matematica. Dupa ce au incercat diverse lucruri, au decis sa-l inscrie la o scoala catolica. Dupa prima zi de scoala, copilul vine acasa, mananca putin si se grabeste in camera lui, unde incepe sa rasfoiasca la culegeri si sa rezolve probleme. Seara coboara doar cat sa manance, sterge repede farfuria si se repede in camera unde reia studiul. Si tot asa pana la prima lucrare de control. Cand vin rezultatele lucrarii, acesta duce foaia cu testul acasa si o lasa pe masa din sufragerie. Parintii sunt uluiti sa vada ca luase punctaj maxim, asa ca vor sa afle cum a reusit:
-Calugaritele te-au facut sa inveti matematica?
-Nu!
-Preotii?
-Nu!
-Monitorizarea stricta?
-Nu!
-Dar atunci ce?
-Cand am intrat pentru prima data in scoala, am vazut chiar la intrare poza unui tip batut in cuie. Asa am stiut imediat ca astia de la scoala catolica nu glumesc!

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

R_ C_ _ Z_ TOR_ U


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "RECHIZITORIU"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

19 aprilie 1882
Se stinge din viata Charles Darwin


La 19 aprilie 1882 trece in nefiinta Charles Darwin (nascut in 1809), cel mai celebru naturalist britanic, geolog, biolog si autor de carti, fondatorul teoriei referitoare la evolutia speciilor (teoria evolusionista). A observat ca toate speciile de forme de viata au evoluat de-a lungul timpului din anumiti stramosi comuni, ca rezultat al unui proces pe care l-a numit "selectie naturala", toate acestea fiind publicate in cea mai celebra scriere a sa, "Originea speciilor" (1859). 

› vrei mai mult