Horoscopul zilei

Rac
(22 Iunie - 22 Iulie)


Cativa prieteni iti vor face o vizita. Fii pregatit/a sa-i primesti cum se cuvine.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Canarii erau folositi de mineri in galerii pentru a detecta nivelurile toxice de gaz. Minerii stiau ca sunt in pericol atunci cand canarul devenea agitat si apoi lesina. De aici isi are originea si fraza "Canarii in mina de carbune".

› vrei mai mult

Bancul zilei

Doctorul american spune:
-"La noi in America medicina e asa de avansata,ca scoatem un rinichi de la unu', il transplantam la altu' si dupa 6 saptamani ala deja isi cauta de lucru!"
Doctorul german raspunde:
-"E nimica toata, la noi in Germania scoatem un plaman de la unu', il transplantam la altu' si dupa 4 saptamani ala deja isi cauta de lucru!"
Doctorul rus spune:
-"Nici asta nu-i mare scofala, la noi in Rusia scoatem 1/2 de inima de la unu', o transplantam la altu' si dupa 2 saptamani amandoi deja isi cauta de lucru!"
Se ridica doctorul roman si raspunde:
-"N-avem ce sa comparam, toti sunteti inapoiati fata de noi: la noi in Romania am luat unul fara creier si fara inima, l-am pus ministru de finante si acum toti isi cauta de lucru.

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

_ _ SC_ _ M_ NATO_ _ U


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "DISCRIMINATORIU"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

4 decembrie 1798
Printul grec fanariot Constantin Hangerli ajunge la Bucuresti

La 4 ianuarie 1798 printul grec fanariot Constantin Hangerli, investit de otomani domn al Tarii Romanesti la data de  noiembrie 1797, ajunge la Bucuresti. Constantin Hangerli a domnit in perioada 4 ianuarie 1798 - 18 februarie 1799. Si-a inceput domnia prin masuri dure de colectare a proviziilor pentru trupele otomane anti-Pazvantoglu si apoi prin inventarea suplimentara a nenumarate dari, pentru propria capatuire, ca de pilda "vacaritul", dare desfiintata mai tarziu. Faptele sale au condus la mari tulburari in tara si revolte prin sate, la care s-a adaugat situatia dezastruoasa ca urmare a punerii pe fuga a uriasei armate de o suta de mii de osteni ai turcilor, de catre cei opt mii de oameni ai vestitelor bande ale lui Pazvantoglu. Aceasta situatie il determina pe sultan sa hotarasca mazilirea domnului de la Bucuresti, inclusiv sentinta de condamnare prin decapitare.

› vrei mai mult