Distractie
Horoscopul zilei
Scorpion
(23 Octombrie - 21 Noiembrie)
Starea de sanatate te poate trimite la medicul de familie pentru un control amanuntit. Poate ca nu este nimic grav, dar ar trebui sa acorzi mai multa atentie alimentatiei si hidratarii.
› vrei zodia taCultura generala
Lumina produsa in interiorul licuricilor este o lumina care nu emite caldura decat in procent foarte mic, lumina pura fiind cea care domina reactia chimica, aceasta fiind in procent de peste 95%. Un bec emite 90% din energie sub forma de caldura si numai 10% ca lumina. Daca licuriciul ar produce atat de multa caldura cum produce un bec, atunci cand s-ar aprinde s-ar incinera singur. Licuricii produc lumina printr-o reactie chimica eficienta numita chemiluminiscenta care le permite sa straluceasca fara a emite si energie termica.
› vrei mai multBancul zilei
In apartamentul unei familii care in iarna asta a cerut decuplarea de la centrala care furniza energie termica, un reporter intreaba:
- Ce faceti daca va este frig?
- Ne strangem in jurul lumanarii.
- Dar daca este foarte frig?
- Ne apropiem si mai mult de ea.
- Dar daca este ger cu temperatura sub -20 C?
- In acest caz, aprindem lumanarea...
Shop Clopotel.ro
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
T_ _ _ _ _ IAT
Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!
Cuvantul era "TRUNCHIAT"
Joaca din nou.
Shop Clopotel.ro
Evenimentele zilei
16 noiembrie 1995
Ziua internationala a tolerantei
Ziua internationala a tolerantei este marcata in fiecare an la 16 noiembrie, pentru a indemna omenirea la intelegere si respect reciproc, dialog si cooperare intre culturi, civilizatii si popoare, pentru a descuraja atitudinile extremiste dominate de violenta si ura. Aceasta zi a fost proclamata la 16 noiembrie 1995, in cadrul Conferintei generale a UNESCO de la Paris, cand statele membre UNESCO au adoptat "Declaratia principiilor tolerantei", enuntata in 1986, care defineste termenul de toleranta ca fiind respectul, acceptarea si aprecierea diversitatii si bogatiei culturale, a manierelor de exprimare, a calitatii noastre de fiinte umane.