Distractie
Horoscopul zilei
Cultura generala
Mai mult de 97% din apa de pe Pamant se gaseste in oceane, fiind apa sarata. Deci raman aproape 3 procente de apa dulce. Totodata, mai bine de 70% din apa "dulce" se gaseste in calotele glaciare din Antarctica si Groenlanda. Dar daca se are in vedere faptul ca numai 0,46% din volumul de apa dulce poate fi utilizat direct (restul fiind reprezentat de vaporii de apa din atmosfera, izvoare subterane, ghetari, zapada sau aisberguri) apa dulce disponibila pentru utilizare reprezinta de fapt numai 0,0124% din intreaga cantitate de apa a planetei. De retinut, ca ponderea apei din rauri, cu precadere utilizata in activitatea umana, este deosebit mica (0,01% din apa dulce si 00027% din volumul total de apa de pe planeta).
› vrei mai multBancul zilei
3 testoase merg la pescuit... Liptil, liptil ajung ele la locul cu pricina dar isi dau seama ca au uitat carligele...
Trag la sorti care sa se intoarca dupa carlige si pica testoasa John.
John: bah, eu nu ma duc ca voi, pana ma intorc eu, mancati toata mancarea! Se jura celelalte 2 ca nu o vor manca, si pleaca John... Trece 1 zi, doua ... 7 ... Una dintre testoase vroia sa manance. Dar cealalta o opreste: "nu mai, c-am jurat ca nu mancam" ... Mai trec zile ... 10, 20 ... dupa 30 zile se gandeau ele: "mai, John a mers atat ... imposibil sa nu fi mancat el, nu avea cum sa mearga atat fara sa manance. Hai sa ciupim si noi ceva ca suntem morti de foame!" Cand sa inceapa sa haleasca, apare John dintr-un tufis: "Aha, eram sigur c-o sa mancati! Imi bag picioarele, nu ma mai duc!
Shop Clopotel.ro
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
# Numar de greseli ramase: 2
_ _ G_ _ _ _ _ Z_ _ _
Alege o litera de mai jos:
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Shop Clopotel.ro
Evenimentele zilei
25 noiembrie 1715
Inceputul domniilor fanariote in Tara Romaneasca
La 25 noiembrie 1715 incep domniile fanariote in Tara Romaneasca prin instaurarea la domnie a lui Nicolae Mavrocordat. Domniile fanariote insemnau o prelungire a controlului exercitat de Poarta Otomana asupra tarilor Romane, dar cu autonomie interna sporita.