Distractie
Horoscopul zilei
Cultura generala
Aurul (Au) este un element chimic solid. Aurul pur (care este intotdeauna galben) este prea moale pentru folosirea sa ca bijuterie. Metalele care se folosesc in amestec cu aurul, pentru a-l intari, pot modifica culoarea acestuia, rezultand astfel un aur de diferite nuante de galben, alb si rosu. Acest amestec determina numarul de carate al aurului. Este unul din cele mai dense metale.
› vrei mai multBancul zilei
Dupa terminarea unui meci de fotbal, arbitrul merge spre casa impreuna cu doi prieteni, ca sa bea ceva.
- Dar n-o sa se supere nevasta-ta ca picam asa, pe nepusa masa?
- Fiti linistiti, fata de scorpiile care le-am avut, ea e mielusel. Ajung acasa la arbitru si sotia lui ii intampina bucuroasa.
- E o placere pentru mine sa primesc musafiri, chiar daca este putin cam tarziu, dar stiu ca meciul s-a disputat in nocturna... Nu, nu ma culcasem, imi asteptam sotiorul drag. Poftiti, asezati-va la masa! Imediat va pregatesc niste gustari, ca sa nu mai beti pe inima goala...
- Fantastic!, zice unul dintre prieteni, dupa ce femeia s-a dus la bucatarie. Cum de ai putut s-o educi asa?
- Pai, spune arbitrul, noi am avut un catelul care latra tot timpul si ma deranja teribil. I-am aratat o data cartonasul galben si, cand m-a enervat din nou, i-am aratat cartonasul rosu si l-am eliminat, aruncandu-l de la balcon...
- Si ce legatura are treaba asta cu nevasta-ta?
- Nevasta-mea are si ea deja un cartonas galben!
Shop Clopotel.ro

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
VA_ _ D_ TAT_ A
Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!
Cuvantul era "VALIDITATEA"
Joaca din nou.
Shop Clopotel.ro

Evenimentele zilei
1 aprilie 1582
Ziua pacalelilor
Obiceiul pacalelilor de 1 aprilie a aparut in vestul Europei, pe la jumatatea secolului al XVI-lea. In vechiul calendar iulian, Anul Nou se sarbatorea la 1 aprilie, dar in 1582, papa Grigorie al XIII-lea a facut trecerea de la vechiul calendar iulian la noul calendar, care avea sa-i poarte numele - calendarul gregorian, sarbatoarea Anului Nou mutandu-se de atunci pe 1 ianuarie. Oamenii au avut probleme in a se obisnui cu noua data a acestei sarbatori si au continuat sa-si trimita felicitari si sa-si faca urari tot pe 1 aprilie. Cei care continuau sa sarbatoreasca Anul Nou la 1 aprilie au fost numiti "nebuni de aprilie", de unde si denumirea de Ziua nebunilor (April Fools' Day) sau Ziua pacalelilor. Cu timpul, felicitarile trimise pentru Anul Nou la 1 aprilie au inceput sa fie considerate farse, fiind insotite adeseori de cadouri hazlii.