Distractie
Horoscopul zilei
Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)
Azi vei cunoaste pe cineva deosebit. Va trebui sa lasi timiditatea la o parte si sa te comporti la fel cum o faci cu cei mai buni prieteni.
› vrei zodia taCultura generala
Un rinocer este poate atinge intre 2,9 si 4,5 tone in greutate. Pe locul doi in topul celor mai mari animale de uscat din lume, rinocerii sunt impartiti in 5 subspecii, impartite in Africa (2) si Asia (3). Cel mai mare este rinocerul alb, care de fapt nu este alb, ci gri sa maro, dar se pare ca a fost botezat astfel din cauza unei neintelegeri provocate de pronuntie.
› vrei mai multBancul zilei
La o margina de sat... un plutonier se adreseaza catre o bunica:
- Bunico, auzi... unde se afla baza militara?
- Iata acolo, - arata cu mana bunica. - trebuie sa mergeti dupa casa ceea si mai apoi inainte.
- Bunico, dar o cale mai scurta nu exista?
- Exista, dar cred ca nu veti putea trece, drumurile sunt inguste.
- Nu te ingrijora, suntem cu tancurile.
Shop Clopotel.ro
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
REPREZENT_ T_ V
Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!
Cuvantul era "REPREZENTATIV"
Joaca din nou.
Shop Clopotel.ro
Evenimentele zilei
4 noiembrie 1860
Alexandru Ioan Cuza aproba Legea de organizare a Politiei Romane
La 4 noiembrie 1860 domnitorul Alexandru Ioan Cuza a aprobat Legea de organizare a Politiei Romane.
Incepand cu Legea de organizare a politiei a lui Alexandru Ioan Cuza (4 noiembrie 1860), urmata de Legea lui Vasile Lascar (1 aprilie 1903) si de Legea pentru organizarea politiei generale a statului (8 iulie 1929), competentele organelor de politie sunt extinse, iar raporturile cu celelalte structuri ale statului mult mai bine reglementate. Prin Decretul nr. 25 din 23 ianuarie 1949 se infiinteaza Militia, apoi, prin Decretul – Lege nr. 2/27 decembrie 1989 se reinfiinteaza Politia Romana ale carei competente vor fi reglementate, ulterior, prin Legea nr. 26 din 18 mai 1994 si prin Legea 218 din 23 aprilie 2002. Din 1990, Politia Romana a cunoscut mai multe etape de transformari menite sa asigure siguranta persoanelor, a colectivitatilor, drepturilor legitime ale cetatenilor, precum si a altor drepturi prevazute in acte internationale la care Romania este parte.